Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fontana - en godare värld för alla

Fontana lanserar bisfenolfria förpackningar som tar mindre plats i både torrförrådet och sophanteringen.

Fontana är först med att lansera spanska oliver i nya lättöppnade konservpåsar, i tre olika varianter där deras svarta oliver såklart är ofärgade. De erbjuder även goda marinerade grönsaker i samma enkla förpackningslösning, som förenklar både i köket och i sophanteringen.

Fontana är ett familjeföretag som alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadoupoulos alltid värnat om, faktiskt långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Det är viktigare än någonsin att det vi äter ska smaka gott även för vårt samhälle. Dessutom värnar Fontana om det personliga engagemanget tillsammans med respekt och långsiktighet i alla sina relationer med sina medarbetare, leverantörer, kunder och konsumenter.

Fontana upplever att detta sätt att arbeta leder till ständig förbättring i sin strävan att göra varje dag bättre och godare.

Köp Fontanas hållbara oliver

Pizza Meze Vegetarisk

Till 4-6 personer

Fontanas grillade grönsaker och oliver i praktisk konservpåse ger extra smak som topping till pizza.

Ingredienser:

  • 10 färska tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 5 st Fontana soltorkade tomater - strimlade
  • 4-6 st Fontanas kronärtskockor I bitar
  • 7-10 st svarta oliver  
  • 1 paket Grilloumi – riven
  • färsk oregano
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

Gör så här:

Tomatsås:
- Kärna ur och hacka tomaterna och vitlök.
- Blanda med övriga ingredienser i en kastrull och koka ihop.
- Smaka av med örtkryddor, salt, socker och peppar och stavmixa till en slät puré.
Såsen kan göras i förväg och vara kall då man breder ut den på pizzorna.

TIPS: Får man sås över går det bra att frysa in den och använda senare.

- Toppa pizzabottnen med tomatsås och Fontanas grillade grönsaker och oliver.
- Strö över riven Grilloumi över pizzan och grädda mitt i ugnen på högsta värme tills pizzan fått färg. 
Då pizzorna tagits ur ugnen toppas de sedan med färska örter.