Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Färskfryst pasta - smak av Italien på mindre än 5 minuter

Nu lanserar vi en serie med färskfryst pasta från Italienska 100 Volte. Högkvalitativ italiensk bronsvalsad pasta som är färskfryst när den är som bäst. Även fyllningarna har högkvalitativa råvaror för bästa kvalité. Ta del av tips, presentation & recept

Pastan är bronsvalsad och färskfryst när den är som bäst. Bronsvalsningen ger pastan en bra uppsugningsförmåga av såser genom den ruggade ytan den får genom denna tillverkningsprocess. Under framtagandet av tortellisorterna har det varit fokus på att göra fyllningarna på högkvalitativa råvaror, utan konserveringsmedel och smakförstärkare - det märks på smaken. Ett annat stort fokus har legat på att ta fram veganska alternativ utan avkall på kvalitet och smak.

Med 18 månaders hållbarhet kan pastan enkelt tas fram från frysen och direkt ner i sjudande vatten. - Enkelhet i dess renaste form. Våra köksmästare har testat pastan och tagit fram några tips för hur du lyckas bäst med hantering av denna produkt. 

Ladda ner vår folder för att ta del av tips & recpet 

 

Fler recept signerat vår köksmästare Eva Vilhelmsson hittar du även i receptbank.

Recepten hittar du här

Folder färskfryst pasta - Menigo

Recept av Olle Broström, Juniorkocklandslaget

Vi lät även Olle Broström från Juniorkocklandslaget laga upp pastan i ett antal inspirerande och fantastisk goda recept.

Vi satte pastan i händerna på Olle. Han lagade upp fyra rätter åt oss där Garganelli, Pappardelle & Tortelli Parmigano-Reggiano var med som ingredienser i recepten. Olle var mycket positiv till kvaliten på pastan och tyckte den var jättebra att arbeta med. 

Här nedan kan du ta del av dessa och laga upp dem till era kunder. Buon appetito!

Pappardelle med nystekta kantareller, syltad rotselleri och saltrostade valnötter

4port.

Ingredienser:
400g Pappardelle
300g putsade färska kantareller
1st schalottenlök
200g rotselleri
1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
100g valnötter
1 kruka kruspersilja
3dl grädde
Smör
Olja
Salt & svartpeppar 

Gör så här:

Koka upp socker, ättika och vatten tills att det löst upp sig. Skala och skiva rotselleri i tunna skivor. Slå på den uppkokta pickelslagen över rotsellerin och låt stå. Grovhacka valnötter och rosta i en stekpanna med salt, ställ på sidan för att användas till garnering. Koka pastan al dente och häll av vattnet (spara dock lite pastavatten). Stek kantareller i smör och lite olja, avsluta med att ha i finhackad schalottenlök. Tillsätt den kokta pastan. Sila bort lagen ifrån rotsellerin och lägg i den tillsammans med dom andra ingredienserna. Häll på grädde och eventuellt lite pastavatten och låt sedan allt puttra en liten stund. Smaka av med salt, svartpeppar och toppa sedan med hackad persilja och dem saltrostade valnötterna. 

Pasta med marinerad äggplanta, stekt shiitake, purjolök och furikake

4port.

Ingredienser:

400g pasta (valfri sort, här Garganelli)
2st äggplantor
1dl fisksås
300g shiitakesvamp
2st purjolök
Furikake
Parmesan
Olja
Smör
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Skär äggplantan i lagom stora bitar, stek i panna med lite olja och smör. Häll på fisksås och låt stå och marinera minst 30min. Baka hel purjolök precis som den är i ugn på 190°C tills att den är helt mjuk, ca 20min. Koka pastan enligt angivelse. stek shiitakesvamp i olja och smör.Skala av det yttersta skalet på purjolöken och skär sedan ner i stubbar. Häll av spaden ifrån äggplantan, garnera med riven parmesan och furikake.

Pastasallad med confiterat anklår, brysselkål, bondbönor och rostade pumpafrön

4 port.

Ingredienser:

1kg ankfett (funkar med vanlig rapsolja också)
4st Anklår
400g Garganelli pasta
400g marche sallad
300g brysselkål
100g gröna sojabönor
100g pumpakärnor
1knp salladslök
4 kvistar timjan
2st lagerblad 
3st vitlöksklyftor
Grovsalt
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Gnid in anklåren i grovsalt tillsammans med lagerblad, krossad vitlök och timjan, låt stå i ca 20min. Spola bort saltet o kryddorna, lägg låren i en gjutjärnsgryta med ankfettet och låt sjuda under lock tills att dem är klara, ca 2timmar. Plocka sedan köttet ifrån benen, gärna lite grovt och använd i salladen. Koka pastan enligt angivelse och rosta pumpakärnorna med lite salt, grovhacka sedan nötterna. Halvera och blanchera brysselkålen tills att dem är lagom mjuka i välsaltat vatten, kyl sedan i kallt vatten. Skölj salladen och blanda ihop en härlig pastasallad av alla ingredienser, toppa med strimlad salladslök.

Parmesantortellini med krämig stracciatella, tomat och chorizo

4 port. 

Ingredienser:

400g Tortelli Parmigano-Reggiano
400g stracciatella
400g krossade tomater
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
300g chorizo
1 kruka basilika
Rapsolja
Olivolja
Parmesan
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Ta bort fjälstret ifrån chorizon och hacka ner i mindre bitar. Stek både fjälstret och själva färsen i lite rapsolja. Skala och strimla ner löken och vitlöken, stek tillsammans med chorizon. Avsluta med att ha i krossade tomater och låt koka ihop en stund, smaka av med salt. Koka tortellinin enligt angivelse och slå ihop allt med tomatsåsen, toppa med stracciatella, basilika och parmesan.

Garganelli

402834   Frp 3 x 1 kg
-------------------------
Äggpasta gjord på durumvete och ägg. Brukar beskrivas som en elegantare variant av penne.

Tortelli kantarell pumpa

402898   Frp 3 x 1 kg
-------------------------
Äggpasta med klassisk italiensk fyllning av kantareller och pumpa.

Tortelli rödbeta EKO

402897   Frp 3 x 1 kg
-------------------------
En vegansk och ekologisk Tortelli med tydlig rödbetssmak och dekorativ röd fyllning.

Pappardelle

402833   Frp 1,5 kg
-------------------------
Den ruggade, lite ojämna ytan som skapas av bronsvalsningen gör att pastan tar upp de smakrika såserna bättre.

Tortelli blomkål örter EKO

402835   Frp 3 x 1 kg
-------------------------
En vegansk och ekologisk Tortelli med kvalitativa råvaror i form av blomkål och örter.

Tortelli Parmigiano Reggiano EKO

402900   Frp 3 x 1 kg
-------------------------
Tortelli med fyllning av 24 månaders Parmigiano Reggiano.