Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

En mozzarella för varje tillfälle

Pizza, pasta, plockmat? I Galbani Professionals sortiment hittar du mozzarella för alla tillfällen.

Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten. 1957 var italienska Galbani först med att packa mozzarella i saltlake för att förlänga hållbarheten, och med det började mozzarellans internationella framgångssaga.

I Galbani Professionals sortiment hittar du mozzarella för alla tillfällen. I block som universalingrediens för det varma köket, fintärnad för pizzor och soppor, i småkulor för sallader och plockmat. Och så den lyxigt lena buffalomozzarellan, att till exempel servera i en klassisk caprese.

I Galbanis sortiment hittar du också andra italienska klassiker såsom Gorgonzola och Grana Padano.

Köp Galbani mozzarella från Skånemejerier

Recept på sommarsallad med tomater, avokado och mozzarella

5 portioner

Ingredienser:
5 skivor surdegsbröd
olivoja
mixad sallad
20 st cocktailtomater
2 st avokado, skurna i bitar
50 st Galbani Mozzarella Cocktail
1 dl olivolja
¼ dl vitvinsvinäger
2 msk hackad basilika
1 klyfta vitlök
salt & peppar

Gör så här:
- Skär brödet i bitar och rosta med lite olivolja i en stekpanna.
- Lägg upp sallad.
- Dela tomater och strö över tillsammans med bröd, avokado och mozzarella.
- Rör ihop vinägrett.
- Krydda med salt och peppar.