Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

En cheesetarisk nyhet från Arla

Häng med i den växande flexitariska trenden med hjälp av Arla® Pro Grilling cheese. Fritera, stek, grilla eller baka i ugn – den mångsidiga osten ger dig många valmöjligheter. Arla® Pro Grilling cheese finns i två smaker, en naturell och en smoked chili.

Arla® Pro Grilling cheese är både lätt att arbeta med och att få in i dina rätter. För att förenkla något mer visar vi här hur du steker den på bästa sätt.

Köp Arla® produkter

Några recept att testa med den nya Arla® Pro Grilling cheese

Ingredienser för 10 portioner

- 900 g Arla® Pro Grilling cheese, smoked chili
- 25 g olivolja
- 6 g gräslök, finskuren
- 2 g chiliflakes
- nymalen svartpeppar
- matolja, till stekning

Syrad gurka:

- 300 g saltgurka, fint tärnad
- 100 g silverlök, fint tärnad
- 100 g Arla Köket® turkisk yoghurt
- 20 g gräslök, finskuren
- 2 g chiliflakes

Krispig potatis:

- 900 g bakpotatis
- frityrolja
- salt

Till servering:

- 10 st hamburgerbröd
- 150 g krispig sallad
- 100 g silverlök, skivad
- 250 g bifftomat, skivad
- 150 g barbequesås

Burgare Grilling cheese med BBQ-sås, syrad gurka och krispig potatis

Grilling cheese smoked chili med rökig BBQ-sås är en smakrik burgare som passar alla som vill skära ner på animaliskt protein.

Gör så här

Skär osten i skivor à 90 g. Blanda olivolja med gräslök och chiliflakes. Smaka av med svartpeppar.

Syrad gurka:
Vänd ihop saltgurka och lök med yoghurt, gräslök och chiliflakes.

Krispig potatis:
Skala potatisen och riv den grovt. Låt rinna av något på papper. Värm oljan till 180° och fritera potatisen tills den är krispig. Låt rinna av på papper och salta.

Vid servering:
Rosta hamburgerbröden. Bottna bröden med krispig sallad, silverlök i ringar och skivad bifftomat. Stek ostskivorna på bägge sidor i matolja till fin färg. Lägg på tomaten och pensla med gräslöks- och chilioljan och skeda på BBQ-sås. Toppa med syrad gurka och servera med krispig potatis.

Hot pot med Grilling cheese och sötpotatisnudlar

En enkel, varm maträtt som är lätt att förbereda vid stora beställningar. När gästen kommer hälls den rykande varma buljongen över svamp, nudlarna och Grilling cheese. Det ger en snabb service och en varm, hälsosam lunchrätt.

Gör så här

Sötpotatisnudlar:
Tillaga sötpotatisnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och sesamolja och blanda med de nykokta nudlarna, låt svalna.

Svampbuljong:
Koka upp svampbuljongen och tillsätt misopastan. Smaka av med extra salt. Buljongen ska vara smakrik.

Grilling cheese:
Skär osten i skivor. Grilla osten i salamander till fin färg och skär den i tärningar.

Montering hot pot:
Lägg upp nudlar, champinjoner, böngroddar, salladslök, chili och nygrillad ost i djupa tallrikar. Toppa med gari, sesamfrön och örter. Häll på het svampbuljong vid servering.

Ingredienser för 10 portioner

Hot pot:

- 500 g Arla® Pro Grilling cheese, smoked chili
- 300 g färska champinjon, tunt skivade
- 200 g färska böngrodd
- 50 g salladslök, tunt skivad
- 10 g röd chili, finhackad
- 200 g gari (inlagd ingefära)
- 10 g svarta och vita sesamfrö
- 30 g dill, plockad
- 30 g bladpersilja, plockad

Sötpotatisnudlar:

- 500 g sötpotatisnudel
- 100 g japansk soja
- 90 g sesamolja

Svampbuljong:

- 2 kg svampbuljong
- 100 g misopasta
- salt

Ingredienser för 10 portioner

Nordafrikansk tomatgryta:

- 600 g Arla® Pro Grilling cheese, smoked chili
- 350 g gul lök, finhackad
- 70 g Arla® Svenskt Smör
- 30 g vitlök, finhackad
- 23 g malen spiskummin
- 14 g malen koriander
- 500 g krossade tomater
- 500 g vatten
- 25 g harissa
- salt
- 250 g röd paprika, tärnad

Kikärtsdressing:

- 650 g kokta kikärta
- 500 g Arla Köket® matyoghurt
- 50 g citronsaft
- 10 g vitlök
- salt
- 25 g bladpersilja, hackad

Till servering:

- 10 st pitabröd

Nordafrikansk tomatgryta med Grilling cheese smoked chili, kikärtsdressing och pitabröd

En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Gör så här

Nordafrikansk tomatgryta:
- Dela osten på längden och skär den i skivor till halvmånar. Dela varje halvmåne i tre.
- Fräs löken i smör ca 5 min. Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i ost och röd paprika.

Kikärtsdressing:
Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och vänd i persiljan.

Vid servering:
Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.

Våra bästa Grilling cheese-tips

- För ett vackert och gott resultat, grilla osten i smörgåsgrillen
- Skär osten i halvmånar och stek i bleck på 200° 10 min
- Strimla osten på hälldemaskin
- Funkar att skära i skivmaskin
- Lägg osten direkt ner i en gryta och värm upp
- Funkar perfekt att varmhålla på 80°, 20 min
- Tillaga i salamander för fin färg och konsistens
- Mjöla innan stekning för perfekt resultat
- Funkar fint att pankofritera i kastrull eller fritös, 180°