Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Det stora proteinskiftet

Trenden att minska köttätandet och istället hitta andra proteinkällor är fortsatt stark och något som berör alla.

Det var också en av anledningarna till att Menigo tillsammans med Pia och Lasse Schönemyr på Gastronova bestämde sig för att vidareutveckla sojaprotein till ett veganskt premiumalternativ till kött. De ansåg att även vegetarianer och veganer skulle kunna äta riktigt gott när de går på restaurang.

Vad är Vegme?

Vegme är ett kallrökt sojaprotein, ett veganskt premiumalternativ till kött. Tack vare kallrökningen får sojaproteinet en spännande textur och mustig smak.

Proteinguiden

LILLA ORDLISTAN

Vegan
Varken äter eller använder animaliska produkter.

Vegetarian
Äter inget från djurriket. 

Lakto-ovo-vegetarian
Äter inte kött men äter mjölkprodukter och ägg.

Lakto-vegetarian
Väljer bort ägg, men äter mjölkprodukter.

Pescovegetarian
De som inte äter kött och kyckling men fortsätter att äta fisk och skaldjur. Även kallade "Stockholmsvegetarianer".

Flexiterian
Kallas de som bestämt sig för att äta mindre kött och mer grönt.

Klimatarian
Kallas de som minskar sitt matsvinn, äter råvaror i säsong och skippar köttet.