Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Back to the roots - men på nytt sätt

Tillbaka till det beprövade och gedigna - rotfrukterna - men med ny inspiration och med influenser av en ny tid. Idag tidsbesparande skalat och färdigskuret. Enkelt.

Fyll på med rotfrukter

Lunchgäster efterfrågar lättare rätter och större vegetariskt utbud idag. Du kan till exempel enkelt variera salladsbordet genom att marinera färdighackade rotsaker i dressing över natten – klart att servera som en fräsch sallad dagen därpå. Prova internationella smaker och experimentera med kryddblandningar och nya ingredienser. Att öka andelen rotfrukter och potatis i en rätt och samtidigt minska köttmängden ger dig en ekonomisk fördel då rotfrukter har en annan prisnivå än kött. Ett lätt sätt är att blanda rivna rotsaker i färsrätter för att tillföra smak och textur, öka fiberhalten och ge en högre mättnadskänsla. Både nyttigt och gott!

Testa Avikos smarta räknesnurra för att se hur mycket du kan spara genom att blanda en liten mängd rotfrukter i dina kötträtter.

Spara tid

Att förbereda potatis och rotsaker tar mycket tid i ett kök. Spara tid på både tillredning, disk och städning med rotsaker och potatis som är redo att användas, direkt ur påsen. Produkterna är skurna och hackade, sköljda i friskt vatten och färdiga att serveras eller lagas till. Få bättre överblick över dina kostnader och lägg tiden du sparar på att förhöja upplevelsen i måltiden – och ge dina gäster en upplevelse fylld av goda smakupplevelser.

Klimatsmart och hållbart

Minska matsvinnet. När du köper färdigskalat är hela innehållet i förpackningen kvalitetskontrollerat och färdigt att användas. Du betalar inte för delen du ändå slänger. Med färdigskalad potatis och färdigskurna rotfrukter slipper du ta hand om skalresterna och kan börja tillaga och förbereda maten direkt. Skalresterna tar vi hand om och skickar för omvandling till biogas och djurfoder. Minskad köttkonsumtion är också ett viktigt led i att minska vår klimatpåverkan. Det är klimatsmart och hållbart i längden.

Köp Aviko rotfrukter

Asiatiska rödbetsklyftor med mango

3 kg Rödbeta klyftad 6 bitars artnr 304108
eller Rödbeta stavar 15 mm artnr 303815
4 msk rapsolja
2 msk mangopuré
4 tsk sesamolja
4 msk riven ingefära
3 st finskurna salladslökar
4 msk pressad lime
2 msk japansk soja
3 msk honung
2 grovhackad mango
2 msk chilirostade sesamfrön

Förkoka rödbetsklyftorna så de är al dente och kyl. Du kan även koka rödbetorna direkt i påsen som är värmebehandlingsbar. Alla Aviko rotfruktsprodukter i vac i 2-3 kg storlek är idag packade i Sous vide klar påse.

Så här enkelt tillagar du direkt i påsen: Sätt ugnen på 100 % ånga 98°C och förvärm. Lägg en påse i varje gejder eller i hålbleck. Värmebehandla ca 60 min.

Tips! Kyl påsarna i kallt vatten och förvara dem sedan i kylen då har du en snabb råvara att tillgå till salladsbordet efter åtgång.

Dressingen

Häll rapsolja, sesamolja, japansk soja, pressad lime, honung, mangopuré, och riven ingefära i en bunke och vispa ihop.

Dressa rödbetsklyftorna med dressingen och vänd ner grovhackad mango och finskuren salladslök och pudra över chilirostade sesamfröna. Låt gärna dra innan servering.