Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Mjuk pepparkaka på brynt smör med ädelostfrosting

Pepparkaka och ädelost är ett fint smakpar. Med brynt smör och vit ädelostfrosting spritsad på toppen får kakorna en ny twist.

Stycken  100
 
Mjuk pepparkaka:
äggvita 500 g
florsocker 450 g
mandelmjöl 230 g
vetemjöl 150 g
bakpulver 10 g
kanel, malen 10 g
ingefära, malen 5 g
nejlikor, malda 5 g
Arla® Svenskt Smör 400 g
Arla Pro Smör & rapsolja spray
 
Ädelostfrosting:
Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 600 g
Arla Pro cream cheese 550 g
Kvibille® ädel mild 250 g
florsocker 480 g
citronsaft 80 g
vaniljsocker, gärna eget 20 g
Till servering:
röd oxalis
Gör så här: 
  1. Mjuk pepparkaka: Blanda äggvita och de torra ingredienserna i en matberedare med visp. Bryn smöret och vispa ner det i smeten.
  2. Spreja silikonformar med smör-&rapsolja. Fyll ¾ av formarna med smeten. Baka av i ugn på 165° 13–15 min. Låt svalna i formarna.
  3. Ädelostfrosting: Vispa smöret i en matberedare med vinge tills det är fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser och vispa till en len kräm. Lägg i en spritspåse.
  4. Vid servering: Spritsa ädelostfrostingen på de mjuka pepparkakorna och garnera med oxalis.

Handla: