Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Allergierna som du som krögare måste ha koll på

Födoämnesallergi, även kallat för matallergi, är ovanligt i vårt samhälle. Endast runt 1 % av den vuxna befolkningen lider av födoämnesallergi och runt 3 % av små barn. Normalt växer de flesta barn ur sin allergi.
Jordnöt- och nötallergi
Jordnöt- och nötallergi
Nötallergi och jordnötsallergi är en av världens vanligaste matallergier och faktiskt den som ger upphov till flest dödsfall.
Laktosintolerans och mjölkproteinallergi
Laktosintolerans och mjölkproteinallergi
Allergi mot mjölkprotein och laktosintolerans är två helt olika saker.
Glutenintolerans (celiaki)
Glutenintolerans (celiaki)
I Sverige har ungefär två av hundra personer glutenintolerans, även känt som celiaki.
Sojaproteinallergi
Sojaproteinallergi
Sojabönan är en baljväxt, precis som jordnöten, kikärtan, bönan och linsen.
Skaldjursallergi
Skaldjursallergi
Allergi mot skaldjur, vilket innefattar kräftdjur, blötdjur och tagghudingar, uppträder vanligtvis i vuxen ålder
Äggallergi
Äggallergi
En äggallergiker reagerar vanligtvis på proteiner i äggvitan. Den typen av äggallergi är vanligast hos små barn och många växer från den, men den förekommer också hos äldre barn och vuxna.
Sesamallergi
Sesamallergi
Precis som pinjenöten är sesam ett frö.
Stenfruktsallergi
Stenfruktsallergi