Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Aldrig har det varit enklare med pizza på menyn!

Tage Lindblom har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och vårt fokus är att tänka på dig som arbetar professionellt med mat. Välj pizzabotten, toppa med valfria ingredienser och erbjud gästerna ett självklart menyalternativ - en rykande färsk pizza!

Välj din pizzabotten

Hemligheten bakom en riktigt bra pizza är degen.

Med pizzabotten på surdeg från Tony’s kan du utan lång förberedelse skapa din egen kvalitetspizza. Pizzorna handbakas i en liten fabrik i Nyköping, där degen får ordentligt med tid att jäsa, för att sedan förbakas i ugn och till sist frysas in före transport.

Ska man göra en riktigt bra pizza ska man ha tålamod och kunskap, därför låter vi just denna deg jäsa minst 12 timmar, berättar Tony Gerasovski grundare av Tony’s pizza. Bottnarna fungerar både i varmluftsugn, vedugn och elektrisk pizzaugn. Med surdegsbotten av durumvete får du en extra krispig pizzabotten.

Sätt din bas med tomatsås och ost

När du har valt din pizzabotten fortsätter du med basen.

Tage Lindblom har ett brett sortiment riven ost av hög kvalitet i olika blandningar. Både Mozzarella/Cheddar och vår rena Mozzarella har riktigt bra smältegenskaper och passar perfekt till din pizza. För pizzasåsen har vi en mängd tomatprodukter i olika storlekar och varianter.

Vi rekommenderar att du gör din egen pizzasås, det är enklare än du tror! Till höger (eller längre ner om du läser i mobilen) hittar du två recept på såser.

Prova gärna Tage Lindbloms Köksfraiche, som är idealisk för en trendig bianco (”vit pizza” dvs. utan tomatsås).

Välj topping och sätt din prägel!

Varför inte passa på att ta fram en egen signaturpizza?

För en riktigt god pizza, glöm inte bort att vara noggrann med kvaliteten på de råvaror du väljer att toppa pizzorna med!

Tage Lindblom representerar en mängd varumärken av hög kvalitet inom Foodservice. Produkterna är speciellt framtagna för dig som arbetar professionellt med mat, och här tänker vi på produktstorlek, kvalitet, återvinning, ekonomi och ergonomi för att bara nämna ett par punkter. Med vårt breda utbud av produkter kan vi ärligt säga att det bara är fantasin som sätter gränserna!

Fyra goda recept att inspireras av

Förrättspizza /tilltugg med tångkaviar, chips och dill

Denna pizza är ett roligt tilltugg eller småplock till flera. Passar även som en förrätt med sina lekfulla kombinationer.

Du behöver

Pizzabotten naturell Art. nr. 410668
Köksfraiche 24% Art. nr. 784003
Hackad rödlök
Tångkaviar
Dill
Potatischips
Örtpesto
Grönkål
Citron Art. nr. 410929

Gör så här

Hacka rödlök fint.
Bred kökfraiche på botten. 
Grädda pizzan och toppa med tångkaviar, dill, chips och örtpesto.
För lite extra krisp kan du fritera dillen innan den läggs på pizzan.

Pizza med getost och grillad aubergine

En enkel, lyxig och god pizza med den klassiska kombinationen getost, valnötter, grillad aubergine och honung.

Du behöver

Pizzabotten surdeg Art. nr. 410670
Köksfraiche 24% Art. nr. 784003
Grillad aubergine Art. nr. 409979
Getost
Valnötter
Honung
Färsk Mynta

Gör så här

Bred Köksfraiche på botten.
Placera ut skivor av grillad aubergine och getost.
Grädda pizzan och toppa sedan med övriga ingredienser.

Pizza med portabello, bacon, parmesan och rucola

Du behöver

Pizzabotten surdeg Art. nr. 410670
Riven mozzarella Art. nr. 703423
Portabello
Japansk soja
Bacon
Parmesan
Rucola

Gör så här

Stek bacon, dela skivorna i tre delar.
Skiva och stek svampen i smör. När svampen fått fin färg tillsätter du soja och låter den försiktigt koka in.
Lägg mozzarella på bottnen, fördela bacon och svamp.
Grädda pizzan.
Hyvla parmesan över och lägg på hackad rucola.

Dessertpizza med äpple, mandelmassa, rostade solroskärnor och kanel

En härlig dessertpizza med smak av äppelpaj. Rostade solroskärnor ger crunch och färsk mynta ger det där lilla extra.

Du behöver

Pizzabotten naturell Art. nr. 410668
Köksfraiche 24% Art. nr. 784003
Mandelmassa
Goda äpplen
Färsk mynta
Solroskärnor Eko Art. nr. 103703
Kanel, Honung

Gör så här

Rosta solroskärnorna och skiva äpplet.
Bred Köksfraiche på pizzabotten.
Lägg sedan på mandelmassa, äpple och sikta över kanel.
Grädda och toppa sedan med rostade solroskärnor, färsk mynta och ringla över honung.

Tips!

För ett riktigt snyggt utseende på din pizza kan du pensla kanterna med olivolja före gräddning.

Tips på egen pizzasås

Superenkel tomatsås på italienskt vis:

Ta krossade tomater, mixa ihop med salt och peppar, en skvätt olivolja och smaka av med basilika eller oregano.

Tage Lindbloms tomatsås:

Använd cocktailtomater på burk (art.110393) och mixa dessa slätt. Blanda i hackad basilika, färdighackad vitlök (art. 213283) och smaka av med honung och salt.