Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

5 drinktrender att ha koll på

Lär dig att göra en Mojito Bubble Molecular Cocktail – för att det är gott men kanske framförallt för att det är en riktig upplevelse! Vi listar fem drinktrender att ha koll på.

Och även om sfäriska drinkar hör till ovanligheterna än så länge så kan det ändå vara värdefullt att vara uppdaterad kring vårens senaste drinktrender. Trender kommer och går, och även om du är trygg i ditt barkoncept kan det vara kul att hålla sig ajour med de senaste flytande trenderna.

1. Återvunna drinkar

Nu räcker det inte med att panta flaskor och burkar. Återvinningstrenden har letat sig in till bardisken. På Haymarket i Stockholm upptäckte bartendern att baristan fick slänga överblivet mjölkskum, vilket snabbt ledde till nya spännande drinkrecept. Sedan har det ena lett till det andra och nu blandas överblivna fruktskal, croissanter m.m. i drinkarna. Att köpa en drink innebär numera att man kan bidra till att minska matsvinnet!

 2. Lägre alkoholhalt

De superstarka drinkarna får maka på sig för alternativ med lägre alkoholhalt. Trenden med alkoholsvagare vin och öl har funnits ett tag. En rad snapsar på 25 procent har släppts på marknaden, bland annat snapsen med det passande namnet ”Lagom”. Kanske ordet ”Kvarting” kommer tillbaka nu fast med en annan betydelse, (en fjärdedel alkohol). 2017 var det premiär av världens första alkoholfria gin från Seedlip som troligen var en bättre PR framgång än försäljningsframgång. Men de alkoholfria drinkarna blommar ut, bokstavligt talat, med mer färgprakt och spännande smaker.

3. Hållbara drinkar

Hållbarhet i val av råvaror, tillbehör och arbetsredskap är viktigt. Ekologiska frukter och kryddor, färre plastsugrör och även barköket förändras, mindre plast och mer metall och hållbara arbetsredskap. 

 4. Lokalodlat

Egen sprit smakar bäst, även om mikrobryggerierna verkar ha nått sin topp så tar den lokalproducerade spriten allt mer plats bakom baren. 

5. Visuality

Utseendet! Instagram förändrar krogvärlden, var och varannan maträtt måste förevigas. Att ha en instagramvänlig miljö är idag närmast ett krav, i synnerhet när det gäller drinkar där färg, form, t.o.m. kan vara viktigare än smaken.