Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

4 sätt att öka vinsten på din restaurang

Sunda investeringar, förmånliga avtal och smarta rutiner. Det finns mycket du kan göra för att höja siffran på sista raden utan att höja priset på menyn. Vi har listat 4 fokusområden för dig som vill sänka dina utgifter och höja dina inkomster.

1. Se över dina avtal

Att ha förmånliga avtal är ett enkelt sätt att skaffa kontroll över dina kostnader. Undersök vad det är i den dagliga driften som drar mest pengar och vad du kan göra för att sänka det. Många betalar till exempel mer än de behöver för sin el, dels på grund av att de inte tecknat avtal men också för att de inte sett över sin förbrukning ordentligt.

Ett annat exempel är försäkringspremien som i många fall kan bli hög, men det finns saker man kan göra för att hålla ner den. Se till att ha ordentliga lås på alla dörrar och fönster, investera i ett inbrottslarm och se till att hålla utgångar fria från emballage. Gör man grundjobbet finns förutsättningar för en bra premie.

Att leasa utrustning istället för att låna upp beloppet på bank kan också vara ett sätt att sänka månadskostnaden och frigöra medel till annat.

2. Minska matsvinnet

Svinn är kanske den onödigaste kostnaden på en restaurang, och drabbar både ekonomin och miljön. Om du serverar buffé finns det ett antal saker du kan göra för att minska svinnet, till exempel genom att uppmana gästerna att ta mindre och gå flera gånger. På lunchrestaurangen K-märkt betalar gästerna ett hektopris för sin mat och när tallrikarna kommer till disken är de oftast barskrapade. I baren kan du använda mätglas vid upphällning, freepouring är det få som behärskar.

3. Ta hand om din personal

Gör ditt bästa för att behålla din personal. Restaurangbranschen har väldigt hög personalomsättning och att lära upp nya personer är resurskrävande. Att investera i utbildningar kan öka både motivationen och kompetensen hos personalen, göra dig till en attraktiv arbetsgivare och dessutom ge nöjdare gäster och en bättre produkt.

4. Styr flödet av gäster som du vill ha det

Många restauranger förlänger de typiska lunch- och middagsrusherna genom att prissätta menyn olika vid olika tidpunkter. Så kallade Early- och Late Bird- tider är en win win för både dig och gästen och ger dig dessutom en konkurrensfördel.

Andra sätt att göra lunchruschen smidigare är att använda sig av digitala menytavlor. Lunchgästen att göra sitt val tidigt i kön och informationen blir lättläst och tydlig. Du kan dessutom hålla menyn konstant uppdaterad och snabbt och snyggt ändra rätterna om något skulle ta slut.

Varför Menigo Partner?

Menigo har ett stort antal samarbetspartners som ger dig som Menigo-kund förmånliga erbjudanden.
Läs mer och bli medlem