Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

RestaurangEXPO / Fastfood & Café

11-12 september, Åbymässan, Göteborg

Anmälan

Kostnadsfri för representanter i näringsliv och offentlig sektor
Registrera

Smaka och testa säsongens allra senaste utbud hos mässans 200 utställare. Träffa specialister och ta del av höstens nyheter och trender. Här hittar du till de unika sortiment samtidigt som du bygger ut din kontaktyta och utvecklar din verksamhet.

Nytt för i år är bland annat de två helt nya koncepten, "I Wagners Soffa" där det diskuteras trender i branschen samt Live-köket där Sveriges kockelit trollar i köket. Välkommen när branschfesten fortsätter i Göteborg 11 - 12 september 2019.

 1. Hitta leverantörer & partners
  Trendspana och möt runt 200 utställare på mässgolvet. Kolla in allt från de små lokala uppstickarna och de stora leverantörerna med de breda utbuden. Nå hela kustens potentiella leverantörer och partners på Västsveriges största mässa för branschen.

 2. Ta del av nyheter & trender
  Se höstens nyheter först! Kolla in säsongens produktlanseringar i montrarna. Inspireras av provsmakningar eller varför inte lyssna på intervjuer med branschprofiler "I Wagners soffa". Missa inte trendspaning tillsammans med branschens mest professionella matlagare och profiler.

 3. Överblicka branschen i realtid
  Upplev oväntade nya smakkombinationer och använd alla dina sinnen på ett sätt som du endast kan göra i realtid. Se, lyssna, känn, smaka och hör vad som händer i branschen till hösten. Håll dig uppdaterad på vad som kommer och på hur du kan förbättra din verksamhet.

 4. Nätverka & hitta nya lönsamma idéer
  Ta del av lönsamma idéer och använd mässan som kontaktyta för att knyta nya kontakter och träffa branschkollegor. Detta är den kompletta branschmässan med allt från livsmedel och drycker till utrustning, tekniska lösningar, interiör och smarta förpackningar.

Menigo på plats

Träffa vinnaren av årets bartender 2019 Tommi Komljenovic och representanter från årets Juniorkocklandslag i Menigos monter. Få tips på hur du sätter smakrika drinkar på menyn, använder hållbara råvaror och inte minst få uppleva fantastiska smakprover.

Under Restaurangexpo 2019 framhåller vi vårt fokus på odlaren lite extra. Vi vill kapa så många led i kedjan som vi kan, och i dialog med odlaren kan vi vara med och påverka produkten, få så bra kvalitet som möjligt och säkerställa att den når våra färskvaruhallar så snabbt som möjligt. Men det stannar inte där. På samma gång som vi fokuserar på det lokala har vi även velat lyfta fram det bästa för säsongen. Detta med hjälp av våra leverantörer samt färskvaruspecialister som med sin passion, yrkeskunskap och produktkännedom har låtit plockat ihop ett sortiment som vi hoppas kan inspirera dig som besökare.
Tillsammans med våra leverantörer bjuder vi på utvalda läckerheter.
Ni finner oss alla i monter H27.
Upplev resultatet av ett hållbart samarbete

Prova en knaprig, smakrik orange, en mild vit eller en spröd, godissöt morot. Mariannes Farm är rotfruksodlaren från Skåne som är specialister på morötter. På plats visar de upp delar av sitt sortiment och berättar om sin ekologiska produktion. Mariannes farm skickar dessutom sina andrasorterade råvaror till bla. Rescued Fruits.

Oftast är det ett par procent av ett parti som inte når upp till de högt ställda kvalitetskraven. Det räcker för att allt ska slängas, även om merparten är fantastiskt. På Rescued Fruits tas detta till vara och sorteras för hand, skär bort blåmärken och sköljer all frukt och grönt. Dessa råvaror gör de sedan sin juice på. Besök oss för ett smakprov.
Svamp och kött

På Östragärde Gård i Sätila odlas champinjoner och ett brett sortiment exotisk svamp. Ta chansen att testa en Champinjonsoja, rökta och torkade champinjoner eller ett Champinjonsmör. Från Gunnagård på västkusten bjuds det på läckra kött och charkdelikatesser från bland annat Linderedsgrisar.
Samarbetspartners:
11 september - Läs program

12 september - Läs program

Mer information om mässan hittar du här>

Fastfood & Café/ Restaurangexpo är en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentliga sektorn. Legitimation kan krävas tillsammans med visitkort i entrén. Åldersgräns 18 år.