Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så skapar du familjär storstadskänsla på din krog

Med inspiration från restauranger i Paris och New York byggdes Borgmästargården i Kristianstad om till en familjär krog med touch av storstad. Gustav Ovland, som driver restaurangen, delar med sig av sina bästa tips om hur du skapar storstadskänsla.

1. Gör barhänget till något utöver det vanliga

Gör det enkelt att hänga och äta vid baren. Låt baren vara utgångspunkten när du planerar hur restaurangen ska fungera. Resultatet blir en levande restaurang som bjuder in till umgänge och spontana återbesök.

 2. Var mer än bara en restaurang

Satsa på att vara en social knutpunkt hellre än bara en restaurang. På Borgmästargården sätter till exempel en DJ igång och spelar klockan elva – trots att restaurangen stänger vid ett på natten.

3 . Servera maten "family style"

Skapa en meny som baseras på blandade mellanrätter och kötträtter för flera personer. Tanken är att man äter "family style" och beställer in ett gäng rätter till bordet och delar.

4. Anställ personal efter mer än bara CV

Titta på mer än bara meriter när du anställer. Kunskap och erfarenhet får man när man börjar arbeta, medan de sociala färdigheterna är svårare att lära ut.

5. Känn dig som hemma

Låt personalen ha en avslappnad stil samtidigt som de är professionella i bemötandet. Då känner sig gästerna bekväma och njuter extra mycket av den goda servicen.

 

 

 

Investera i rätt produkter

Hållbara val för din restaurang