Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Menigos samhällsengagemang

Vi på Menigo värdesätter vår möjlighet att bidra till samhället. Så här kan vårt engagemang se ut när vi arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.

Bidrag till Olivehällskyrkan i Strängnäs

I början av 2018 startade en av våra anställda ett initiativ för att stötta en lokal kyrka i Strängnäs. Varje vecka plockar våra medarbetare från Strängnäs-lagret varor som inte håller datumgarantin, eller som har gått ut ur datum men som fortfarande går att äta. Under högtider plockar de även säsongsartiklar för att kunna bjuda på julbord till exempel.

På senaste tiden har det varit upp till 500kg per vecka som går till personer som behöver det.

Matkassar till Smyrnakyrkan i Göteborg

Menigo donerar mat till ideella organisationer och initiativ som gör gott. En av de verksamheter vi skänker till är Smyrnakyrkan i Göteborg. Volontärer från kyrkan kommer till lagret i Göteborg och hämtar varor som de vill ha från det som har plockats ut från lagret. Det är ofta produkter som har kort tid kvar till sitt bäst före-datum, men som fortfarande går att äta. 2019 skänkte vi 52,6 ton mat till initiativet, vilket motsvarar ca 87 666 måltider.

Läs mer om vårt samarbete med Smyrnakyrkan.

Stöd till Stadsmissionen i Stockholm

Menigo har länge samarbetat med Stockholms Stadsmission och sedan 2017 är vi ett av deras partnerföretag. Vi stöttar deras verksamhet ekonomiskt och gör punktinsatser för deras restaurangverksamhet, främst genom att donera matsvinn enligt vårt donationsavtal till Restaurang Maträtt. Restaurangen är en del av projektet Matcentralen som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända och utrikesfödda som annars riskerar att hamna i långtidsarbetslöshet. Vår årliga julgåva till våra samarbetspartners är en donation till Stadsmissionen, och i december 2019, för tredje året i rad, har medarbetare på arbetstid volontärarbetat på Stadsmissionens jullunch.