Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Jul i ny skepnad på Punk Royale

Vi är på Punk Royale i Stockholm för att prata julbord. För många krögare står julbordet för en betydande del av intäkten sett över året och de allra flesta dukar upp sitt gående bord när december nalkas.

–  Jag förstår att julbordet är en viktig del i många krogars ekonomi och det har jag full respekt för. Vi släppte precis platserna till vårt julbord. Vi fick 1000 bokningar på en dag, bokningssystemet havererade. Det är ju helt sjukt, säger Joakim.
–  Vi gör julbordet på vårt sätt. Det blir rökmaskin och musik på högsta nivå kombinerat med mat som knockar dig direkt. Det ska vara skoj att äta julbord och vårt svenska julbord är så enkelt att driva med.

– Stämningen är ju otroligt viktig. Det vore enkelt att bara gå all-in på  ”Bad Santa-stilen”, risken är dock att det blir för mycket fylla och gubbkletigt. Men det är alltid roligt att reta upp folk och driva med traditioner.

På Punk Royale kör man inte med gående julbord utan här kommer sillen till gästen.
– Vi bestämmer vad gästen ska äta. Och vi matar gärna våra gäster.

Vad är det som gör att Punk Royale fungerar som det gör?

–  Hos oss får alla gäster vara med om samma sak. Vi gör inte skillnad på folk och folk. Ingen får bättre service, finare mat eller dyrare vin. Alla får samma sak.
–  Sen har vi väldigt bra matgäster. Vi brukar ha ett gäng affärsätare som är runt 50 år, sen har vi ett gäng partypinglor och så ett gäng bönder som inte kan hantera alkohol.  Affärsnissarna kan inte heller hantera alkoholen, så tillsammans blir det en bra mix.

Ni bygger om på Söder.

– Vi ska bygga om hela stället efter nyår. Allt åker ut, hela skiten ska bort. Det ska bli så skönt, jag är så trött på hur det här stället ser ut. Stolarna är dåliga, borden är kass och väggarna fula. Allt är helt ointressant.
– Vi är så klara med det här. Det känns som om vi har övat i 2,5 år. Nu ska det byggas om och bli nöjespalats.

Vad händer i Köpenhamn 2018?

– Den 5 januari öppnar vi upp Punk Royale i Köpenhamn. Det är samma storlek som här i Stockholm, samma pisshöga musik och samma rökmaskin. Vi ska reta upp dem ordentligt.

– Jag ser verkligen fram emot att öppna i Köpenhamn. Det kommer att utveckla oss, där kan man provocera ännu mer.

Och så har ni en kokbok på gång?

– Japp, den kommer innan jul. Vi har hållit på med den kok-boken i 2 år, men nu är den klar. Det blir en jävligt stökig bok. Hälften av recepten går inte laga i ett vanligt hemmakök, men den är garanterat läsvärd. ✤

"Vi gör julbordet på vårt sätt. Det blir rökmaskin och musik på högsta nivå kombinerat med mat som knockar dig direkt."