Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fokus på kaffe och godis i Time Huvudsta

Med en ny, avancerad kaffemaskin satsar Time Huvudsta för att stärka sin service till fikasugna kunder. En renovering ska dessutom ge ytterligare caféutrymme i butiken.

I lokalen där Time Huvudsta finns i dag  låg fram till årsskiftet en videouthyrnings-butik, något som fortfarande präglar inredningen. Flera hyllmeter med hyrfilmer säljs nu ut för att så snabbt som möjligt göra plats för fler godissorter.
– När vi har gjort oss av med restlagret av hyrfilmer kommer vi att genomföra en renovering av butiken som ger oss mer utrymme för cafédel och godis. Vi planerar att ha ungefär 300 olika sorters smågodis plus många andra sorters godis, säger Jörgen Gimhag.

Barnapassat godis

I närheten av butiken ligger en skola och en hel del elever kommer in under dagtid. Där-för finns det förutom det ”vanliga” godissortimentet, som riktar sig till alla typer av sötsugna kunder, också ett stort utbud av godis som främst riktar sig till barn.

– En av våra specialiteter är Bean Booz-led, som både är ett godis och ett spel, säger Jörgen Gimhag.

Dinerkänsla i butiken

Redan innan renoveringen fanns flera sitt-platser för att ta en fika, både vid cafébord och på höga stolar längs med fönstren.
– Vi kommer att sätta in modulsoffor och sittbås för att få en dinerkänsla i butiken. Vi ska också börja sälja mjukglass, säger Jörgen Gimhag.
Vid sidan att kaffe och butiksbakat fikabröd erbjuder Time Huvudsta också egen-tillverkade smörgåsar och paninis.
– Vi vill sätta en personlig prägel på det mesta och satsar på kvalitet. Vi vill kunna erbjuda våra kunder ett brett utbud av kaffeprodukter, säger Jörgen Gimhag.
Det är också en av orsakerna till Time Huvudsta har en ”värstingmodell” till kaffeaskin, Franke A600, som ligger ett steg ovanför den vanliga standardmodellen för Menigos nya kaffekoncept.  Samtliga butiker har möjlighet att välja mellan två olika  modeller.
– Maskinen har en touchdisplay som även kan visa videosnuttar som vi själva kan ta fram. Jag tycker dessutom att den är användarvänlig, det är väldigt få personer som behöver hjälp med att använda den. Den sköter sig själv, det enda vi behöver göra är att rengöra den varje kväll. Det tar inte mer än en kvart om dagen, säger han.

Jörgen Gimhag planerar att ha ungefär 300 sorters smågodis i butiken