Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Cavan som lockade gästerna till Slakthuset

Det som började som en marknadsföringsploj – en flaska Cava för blygsamma 200 kronor – är i dag ett stående moment på nattklubben Slakthuset i Stockholm.

När industrikvarteren i Stockholms gamla slakthusområde fick nytt liv 2012 öppnade även Slakthuset med ny verksamhet, som bar och nattklubb. På de fyra dansgolven kan över tusen klubbkids och technofans svettas loss en bra kväll. Som om det inte räckte öppnade Slakthuset för ett par år sedan sin 600 kvadratmeter stora takterrass, där ytterligare tusen gäster får plats. Det innebar inte bara fler utan även en ny typ av gäster: AW-crowden.

 – I dag har vi en bred målgrupp med människor i olika åldrar som är ute efter olika saker. Baren ska fungera lika bra för alla, säger driftchefen Makwan Goran. 

Svårslaget erbjudande

När Slakthuset öppnade takterrassen lockade de gäster med ett erbjudande om att köpa en flaska cava för 200 kronor. Erbjudandet ekade i huvudstaden och gästerna flockades till sommarkvällarna på taket.

– Tanken var att alla skulle ha råd att komma hit och dricka cava i solen. Och så blev det, kommer du upp hit en sommarkväll står det en flaska cava på varje bord. Vi säljer nog mest cava i hela Sverige.

Lockar folk

Slakthusets cava-erbjudande blev så populärt att man bestämde sig för att göra det permanent. Och det har lönat sig, menar Makwan – erbjudandet har lockat gäster till en rätt så avlägsen lokal. Dessutom går cava på flaska snabbt för bartendern att sälja, och pengarna som de hade fått in på att sälja till standardpris tar de igen på annat.

– Att kunna beställa en flaska cava till sig själv och sina vänner är det lilla extra för våra gäster, och vi vill att de ska vara nöjda. 

Makwans dryckestips för sommaren

✤ Cava, såklart.
✤ Bundaberg, en alkoholfri ginger beer som smakar helt fantastiskt.
✤ Moscow mule med vodka, ginger beer och färskpressad limejuice.
✤ Klassiska fruktiga drinkar som mojito. Snåla inte med myntainköpen!