Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nyskapat av Menigo

Nu lanserar vi ett 20-tal nya produkter. Många av dem är ekologiska och hållbara. Produkter till både måltiden och servisen.

Italiensk pasta på durumvete – färskfryst

Italiensk bronsvalsad pasta. Färskfryst när den är som bäst. Lagat på högkvalitativa råvaror, utan konserveringsmedel och smakförstärkare. Det märks på smaken.

 

1. Tortelli Parmigiano Reggiano EKO
2. Tortelli blomkål örter EKO
3. Pappardelle
4. Tortelli kantarell pumpa
5. Garganelli
6. Tortelli rödbeta EKO

 

Läs mer om vår pasta och ta del av fler inspirerande recept >>

Italiensk stolthet – Parmigiano Reggiano & Grana Padano

Både ostarna tillhör familjen grana - korniga hårdostar. Till skillnad från Parmigino Reggiano görs Grana Padano på avgräddad mjölk vilket gör att osten har en något lägre fetthalt samt att korna som ger mjölk till Grana Padano tillåts äta både färskt gräs och ensilage, alltså gräs som konserverats genom syrning.

Du kan köpa hela ostar, färskriven och flakes.

 

Gula kantareller – färskfrysta

Våra gula kantareller är handplockade i löv och barrskog. De har sedan blivit färskfrysta, när de är som bäst. Kantarellerna är rensade och styckfrysta så att du tar bara så mycket du behöver. Ursprung Polen. De har 1 års hållbarhet.

 

 

MSC Kapkummelfilé – hel renskuren filé

Vår kapkummeln fiskas med trål i Sydöstra Atlanten (FAO 47) och förpackas sedan i Sverige. MSC-märkningen gagnar för att filén är från ett fiske som är oberoende certifierat och följer de miljökrav som finns för ett välskött och uthålligt fiske. Filén är renskuren och styckfryst. Skinn- och benfri

 

 

Stekt sillflundra i ättikslag – en svensk klassiker

Stekt inlagd  MSC-certifierad sillflundra i ättikslag med lök, dill och kryddpeppar. En efterfrågad svensk klassiker. Sillen är fiskad/trålad i Kattegatt och Skagerack och sen producerad i Smögen. Dubbla sillfiléer, panerade och smörstekta. 

Ris Husk-tallrikar – klimatsmarta och nedbrytbara

Rishusk är skalet som täcker själva riskornet. Denna tallrik tillverkas genom att rishusket mals till ett pulver som sedan processas till råmaterial. Hade rishusket istället blivit avfall hade det bränts på risfältet, vilket dels innebär en fara för bönderna som bor där samt att det medfört utsläpp av koldioxid och svaveldioxid som leder till stora luftföroreningar. Slitagemässigt är tallrikarna jämförbara med melamintallriken*. De är noggrant testade och godkända för diskmaskin och uppvärmning i micron.

Läs mer här

* dock ej vassa köttknivar

Estrella de Oro – en lysande stjärna på Cavahimlen

Cava är ursprungsskyddat enl. D.O vilket innebär att den bara får produceras i ett visst område. Ursprungsområdet är Penedes men det finns undantag och Cava får nu även produceras i regionerna Rioja, Navarra, Aragon och Utiel-Requena under D.O-märkningen. Estrella de Oro är en torr, frisk och prisvärd Cava gjord på 100% Macabeodruvor. Den är producerad i Utiel-Requena-regionen. Cavan har en ung, fräsch doft med inslag av persika och tropisk frukt och passar som aperitif till tapas och annan medelhavsmat.