Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Napolitanska pizzabottnar - nyhet från vårt eget varumärke Sysco Classic

Det är ingen konst att göra en riktigt god pizza om du har en hantverksmässig och bra botten. Nu lanserar vi napolitanska pizzabottnar, det enda du behöver göra är att toppa med dina favoritingredienser och grädda!

Pizzabottnarna fungerar i alla typer av ugnar och kan köpas i förpackningar om 5 stycken eller kartong om 25 stycken pizzabottnar. Bottnarna är förgräddade vilket gör att du bara behöver baka av dem ett par minuter i ugnen. Sedan har du en rykande pizza som smakar som att den vore nybakad!

Köp pizzabottnar

Ekologiska pizzabottnar, hantverksmässigt tillverkade i utkanten av Neapel. Bakas på en långjäst deg med ekologiskt mjöl och är förgräddade i eldad stenugn. Välj mellan naturell och botten med smakrik tomatsås.

Visste du att...

Det sägs att den moderna pizzan uppstod i Neapel i slutet av 1700-talet, då stadens fattiga lade tomater på  platta bröd. Våra ekologiska pizzabottnar kommer från Campania, Italiens mest berömda pizzadistrikt.

Degen till pizzabottnarna arbetas för hand, vilket ger varje botten ett unikt och hantverksmässigt utseende.

Napolitanska pizzabottnar karaktäriseras av en tjockare höjd kant, krispig yta och en mjuk, luftig insida. Den långa jästiden och den speciella stenugnen våra pizzabottnar förbakas i innan de fryses ner gör att smak och färskhet bevaras, och du kan servera dina gäster en pizza som smakar som om den vore nybakad.

Pizza Bianco med kaffe/mascarponecrème och sotade jordgubbar

Recept av Tobias Sundberg
10 personer.


Tips! Har du ingen spishäll så går det lika bra att använda en gasbrännare. Använd gärna frukt i säsong och variera efter årstidens skafferi.

 

Pizza
10 st pizzabotten eko / 3 dl smetana / 3 dl färskost /4 msk olivolja
Gör såhär: Lägg ut pizzabottnarna på en arbetsyta. Blanda färskost, smetana och olivolja i en bunke. Fördela färskosten mellan pizzorna och stryk ut den i ett tunt lager med en stekspade eller en palett. Baka pizzorna i önskad ugn.
Kaffe/Mascarponecrème
1,5 dl kallt starkt kaffe / 300 g mascarpone / 2 msk brun farin / 2 st äggulor /  ½ dl Amaretto
Gör såhär: Blanda espresso, brunt farin och Amaretto i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt mascarpone och äggulor och vispa till en slät smet. Fördela smeten i spritspåsar och kyl minst två timmar innan servering.
Sotade jordgubbar
2 kg jordgubbar / Råsocker
Gör såhär: Skölj jordgubbarna i kallt vatten och låt sedan torka på papper. Dela jordgubbarna på längden, låt det gröna sitta kvar. Strössla socker över snittytan och sota ytan svart (helst direkt på en spishäll). Kyl snabbt ner jordgubbarna så de inte blir för varma. Låt stå i kyl fram till servering.