Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Polarica är tillbaka till sina rötter

Polarica AB blir nu åter ett familjeföretag som tar med sig nästan 50 års erfarenhet av bär- och viltbranschen in i det nya årtiondet.

Polarica Koncernen bytte ägarskap den 20 december 2019. Polarica AB (bärverksamhet) och Wildea Oy (viltverksamhet) med respektive dotterbolag har sålts till en grupp investerare med Jukka Kristo som majoritetsägare. Övriga delägare med operativ roll är Tommy Innala och Mari Onkamo. Jukka Kristo kommer att fortsätta som VD för Polarica AB och Mari Onkamo som VD för Wildea Oy. Mari Onkamo fortsätter även som CFO för båda företagen. Tommy Innalas uppdrag är att stödja båda verksamheterna.

Ny ägarstruktur

Genom ägarbytet återgår Polarica till sina rötter – och blir återigen ett familjeföretag! Företagets historia bygger på en stark entreprenörsanda: Polarica Ab grundades 1972 av Allan Lehto, Armas Kristo och Erik Innala. Verksamheten i Polen förvärvades 1989.

Polarica koncernen har utvecklats starkt under åren till en internationell aktör i både bär- och viltverksamheten. Råvaruförsörjningen har expanderat genom åren från norra Sverige och Finland till den globala råvarumarknaden. Förutom Europa, köper företaget råvara från Sydamerika, Nya Zeeland och Sibirien.

Framtidsutsikter

”Vi har en stark tro på våra naturliga produkter inom bär och vilt. Det är fantastiskt att kunna utveckla vår verksamhet och erbjuda våra unika produkter till ansvarsfulla och kvalitetsmedvetna konsumenter, både på vår hemmamarknad (Finland och Sverige) och på den globala marknaden. Vår ambition är att skapa något nytt och unikt för båda verksamheterna tillsammans med våra kunder.

Vi vill också fortsätta det nästan 50 åriga goda samarbetet med renägarna och vara en del i utvecklingen att öka medvetenhet kring viltet.”
Polarica

 

Förändringar i viltverksamheten i Sverige

- Namnet på Wildea Ab ändras till Polarica Vilt Ab
- Varumärket Wildea kommer att upphöra

Den svenska verksamheten återgår härmed helt till varumärket Polarica för både detaljhandel och HoReCa