Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

I krisens spår - Skarpnäcksskolan

Hej Christopher Alshammar! Du arbetar som biträdande rektor för fritidshemmen på Skarpnäckskolan i Stockholm. Vad har ni gjort för förändringar i er verksamhet under Coronakrisen?

3 tips på kreativa lösningar i kristider 

 
  • Använd vad du har
I vårt fall har vi både oerhört duktiga elever och pedagoger som kunnat anpassa sig från den ena dagen till andra och tillsammans har vi hanterat Corona på bästa möjliga sätt. Se inåt och förstå vad du har, vilket ju kan gälla för rent materiella ting också, men med rätt inställning klarar man av vad som helst.

  • Förlita dig på andra 
Det viktigaste vi har är varandra och även om Corona tvingat oss att ta avstånd rent fysiskt, är det tillsammans som vi skapar kreativa lösningar när nöden kallar. Genom att fundera kring vad som faktiskt är det allra viktigaste i verksamheten kan vi också få syn på vilka saker vi kan ändra för att underlätta vardagen.

  • Våga prova

Håll inte fast vid gamla övertygelser utan det finns alltid nya sätt att handskas med de problem som uppstår. Om man vågar testa är det värsta som kan ske att det inte fungerar - då är det bara pröva igen tills dess att formeln är rätt.