Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bröd är sunt både för kroppen och klimatet

Bröd har i alla tider förenat människor och är än idag ett mycket uppskattat livsmedel av många skäl. Här berättar Lantmännen Unibake mer om vårt dagliga bröd.

Bonjour är marknadsledande inom bake off och har sedan 1980-talet spridit den ljuvliga doften av nybakat bröd. Bonjour är en del av Lantmännen som ägs av svenska lantbrukare. Hållbarhet är en ledstjärna för Lantmännen och Bonjour delar deras varumärkeslöfte ”Tillsammans tar vi ansvar
från jord till bord”.

Bröd har låg klimatpåverkan

Bröd är ett av våra mest klimatsmarta livsmedel, men det är det inte många som känner till. En undersökning som Brödinstitutet nyligen gjort visar att 3 av 4 inte visste att bröd är ett klimatsmart livsmedel. Bröd är en naturlig källa till vegetabiliskt protein och ger lika lite utsläpp som baljväxter.

Bröd innehåller massor av nyttigheter

Bröd ger både kolhydrater och protein, men är också en viktig källa till B-och E-vitaminer, järn och folsyra. Många av Bonjours matbröd är dessutom bakade med fullkorn, vilket ger flera hälsoeffekter. Genom att äta fullkorn kan man bland annat minska risken för diabetes typ 2, tjocktarmscancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Enda sättet att få i sig fullkorn är just att äta bröd eller andra spannmålsprodukter.

Köp bröd från Lantmännen