Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kockpodden

Kockpodden är en podcast där du får lära känna Sveriges största stjärnkockar lite mer på djupet. I halvtimmeslånga avsnitt tar journalisten Alf Tumble kockarna på pulsen och låter dej som lyssnar komma riktigt, riktigt nära.

 

Under 2018 släpps de första åtta avsnitten av Kockpodden. Det blir inspirerande samtal om arbetslivet, karriären, framtiden, hållbarhet, jämställdhet och såklart, om mat och matlagning. Först ut är Mathias Dahlgren. Du hittar avsnitten här och på ACAST.

Avsnitt 1 - Mathias Dahlgren

I första avsnittet träffar vi Mathias Dahlgren.  Mathias har i över tjugo års tid drivit krog på allra högsta nivå.  Hör honom berätta om sin karriär, sin kärlek till svenska råvaror och mycket, mycket mer.
Avsnittet presenteras i samarbete med Unilever 

Avsnitt 2 - Frida Ronge

I veckans avsnitt av Kockpodden pratar vi med Frida Ronge, vars unika svensk-japanska matlagning gjort henne till en av branschens starkast lysande stjärnor.
Avsnittet presenteras i samarbete med Unilever 

Avsnitt 3 - Pelle Johansson

Den här veckan träffar vi Pelle Johansson, även kallad Kock-Pelle och "Sveriges äldste TV-kock", med över 200 tv-produktioner i ryggen. Är du lika nyfiken på denna spralliga kock som vi så är du varmt välkommen att lyssna på det här avsnittet av Kockpodden!

Avsnitt 4 - Lina Ahlin

Veckans gäst i Kockpodden är Lina Ahlin. 30 År ung har hon arbetat på många av de bästa restaurangerna i Sverige såväl som utomlands. Lina har både Fäviken, Frantzéns och Gastrologik på sin CV. Vi pratar om livet, karriären och hur hon hamnade hos Massimo Bottura på Osteria Francescana.
Avsnittet presenteras i samarbete med Findus

Avsnitt 5 - Paul Svensson

Den här veckan träffar vi hela Sveriges Paul Svensson, kreativ ledare för världens bästa museirestaurang, Fotografiska och pop up-restaurangen ReTaste. Vi pratar om barndomen, blygheten och skräcken för att misslyckas. Vi pratar också om var denna enorma passion för hållbar utveckling kommer ifrån samt om Paul någon gång funderat över en karriär i politiken.
Avsnittet presenteras i samarbete med Unilever

Avsnitt 6 - Tommy Myllymäki

I detta avsnitt av Kockpodden pratar vi med Tommy Myllymäki, en riktig vinnarskalle och flitigt anlitad restauratör.
Tommy har tävlat stort och vunnit stort. Efter lyckade restaurangkoncept i Julita, Jönköping och Katrineholm ligger det stora nya krogprojektet på Djurgården i Stockholm framför honom. Vi pratar om det och mycket annat.
Avsnittet presenteras i samarbete med Lantmännen

Avsnitt 7 - Johan Backeus

Johan Backéus är den försynta 32-åriga norrlänningen som 2017 korades till Årets Kock. Han har en förkärlek till lätta, fräscha smaker och tänker hållbart, långt utanför tallriken. Johan har flugfiskat sig till inre balans, vilket kan behövas för snart väntar första barnet, flytt från Bromma hem till Sundsvall - och kanske en ny matstudio. Vi pratar bland annat om hur man blir en framgångsrik kock utan vassa armbågar. Och även om hur det är att bli en offentlig person framför kamerorna när man helst av av allt vill ha de lugnt och tyst.
Avsnittet presenteras i samarbete med Unilever

Avsnitt 8 - Anna Broms

I första säsongens sista avsnitt av kockpodden så träffar vi Anna Broms. 45 år och en internationellt erkänd krögare med lång erfarenhet efter nästan 30 år i restaurangbranschen. Idag driver hon den hyllade restaurangen och mötesplatsen Broms på Östermalm i Stockholm. Varken hierarkier eller tuffa utmaningar lyckades skrämma Anna när hon som 15-åring klev in i ett restaurangkök för första gången, och det är där hon fortfarande trivs allra bäst. I köket är Anna en perfektionist som vill ha fingret med i allt, kanske både på gott och ont om man frågar folk i hennes omgivning. Vi pratar om Annas långa och händelserika resa i restaurangbranschen hur en cateringfirma hemma i garaget kan växa till en av Stockholms populäraste restauranger.

 

 

RELEASEDATUM

8/11 Mathias Dahlgren

15/11 Frida Ronge

22/11 Pelle Johansson

29/11 Lina Ahlin

6/12 Paul Svensson

13/11 Tommy Myllymäki

20/12 Johan Backeus

27/12 Anna Broms