Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kockpodden

I säsongens sista avsnitt av Kockpodden gästas vi av Titti Qvarnström som blev den första kvinnan i Sverige att få en stjärna i Guide Michelin. Vi pratar om allt möjligt och bland annat om var man hittar Malmös bästa falafel. Missa inte det!

Säsong 2 av Kockpodden

Kockpodden är en podcast där du får lära känna Sveriges största stjärnkockar lite mer på djupet. I halvtimmeslånga avsnitt tar journalisten Alf Tumble kockarna på pulsen och låter dej som lyssnar komma riktigt, riktigt nära.

Under 2018 släpptes de första åtta avsnitten av Kockpodden. Det var inspirerande samtal om arbetslivet, karriären, framtiden, hållbarhet, jämställdhet och såklart, om mat och matlagning. Först ut var Mathias Dahlgren och varje torsdag från och med den 28 mars kommer ett rykande nytt avsnitt släppas!

Du hittar avsnitten här och på ACAST.

Sebastian Gibrand

30 år och var i år aktuell i Bocuse dÓr, VM i professionell matlagning. Sebastians karriär har gått spikrakt uppåt via krogar som Gastro Helsingborg, Oaxen och Frantzén. Han har snabbt gått från “ung och lovande” till en av Sveriges främsta kockar. I en tidigare intervju beskrev han sig själv som “social, målmedveten och jävligt bitter, förklaringen till detta får vi i dagens avsnitt. 
Vi pratar också om hur länge och hur hårt man tränar inför världens största matlagningstävling. Hur påfrestande är det för kropp och psyke? Sebastian berättar dessutom om sin uppväxt och om hur bilden av kockyrket har förändrats.
Är det okej att utbilda sig till kock när man har höga betyg och föräldrarna förväntar sig en akademisk framtid? Om du är nyfiken på denna kanske något bittra men ack så vänliga skåning, är du välkommen att lyssna på det här avsnittet av Kockpodden, med Sebastian Gibrand!
Asvnittet presenteras i samarbete med JDE professional

David Lundqvist

David Lundqvist, 33 år och uppvuxen utanför Henån på Orust, arbetar idag som kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden i Stockholm.
2018 tävlade David för tredje året i Årets Kock, och äntligen knep han guldmedaljen. Vi pratar så klart en hel del om Årets Kock-upplevelsen men också om humörsvängningar, knapert tålamod och kontrollbehov - kanske inte helt ovanliga egenskaper hos en kock?
Varifrån kommer egentligen hans besatthet till effektivisering? För oavsett om det kommer till att duscha, koka gröt eller hacka lök, ska det gå fort.
Är du också nyfiken på Årets Kock 2018 David Lundqvist, är du varmt välkommen till det här avsnittet av Kockpodden, men spetsa öronen - han pratar rätt fort!
Avsnittet presenteras i samarbete med Lantmännen Unibake

Daniel Müllern


Daniel Müllern är Kockpoddens första gäst som har lagt kockyrket åt sidan.
I ryggsäcken har han en lång meritlista, bland annat tre egna restauranger och ett blodigt avslut i Kockarnas Kamp 2016.
Var det hans “hatkärlek deluxe” till branschen som till slut fick honom att välja en annan väg? Eller kommer han snart trilla dit igen?
Vad är han mest stolt över med sin karriär? Och är hans bildminne lika bra som smaksinne?
Allt detta och mycket mer får du veta i detta trevliga avsnitt av Kockpodden!
Avsnittet presenteras i samarbete med Unilever Food Solutions

Emma Shields

28-år, tävlingsinriktad kock från Östergötland, med massor av erfarenhet från stjärnkrogar som PM & Vänner, Oaxen, Volt, Djuret och Omakase köttslöjd.
Emma var finalist i Årets kock 2015 och blev så sent som i våras utsedd till Rising Star av White Guide och har därefter fått Suzanne Wohlins stipendium.
Sista jobbet var som kökschef på restaurang Flickan och idag frilansar hon under egna firman By Emma Shields.

Frida Nilsson

Frida Nilsson är inte bara kock med lång meritlista utan även en stor förebild för många inom kockyrket, kvinnor inte minst. Frida är köksmästare på MJ’s i Malmö och när detta avsnitt spelades in var hon högaktuell med sin nominering till Årets Stellakock 2019, som hon senare kom att vinna.
Frida är också delaktig i projektet Take Over, öppnat av fyra hotell och tävlat i Kockarnas Kamp.
I detta avsnitt pratar vi om hur Frida uppfattar jämställdheten i branschen idag samt delar med sig av sina bästa råd till blivande unga kockar.
Avsnittet presenteras i samarbete med Lantmännen Unibake

Alexander Sjögren

Alexander Sjögren är kocken som fick representera Sverige i Bocuse D’or 2017 och han berättar om resan från uttagning till tävling och allt hårt jobb som lagts ner.
Idag driver han den kritikerrosade restaurangen Mutantur som skiljer sig från mängden, inte minst för dess ovanliga öppettider. Alexander berättar hur det kommer sig att han valt att hålla restaurangen stängd på helger och vad som egentligen är skillnaden på “fun dining” och “fine dining”?
 

Kathrin Baake

För 7 år sen flyttade Kathrin Baake från Tyskland till Sverige och hon klättrade snabbt upp på den svenska matscenen. För snart två år sen tog hon över stafettpinnen från Titti Qvarnström som kökschef på Bloom in the park och hittills är hon den enda av Kockpoddens gäster med en master i filosofi. Vi pratar såklart om hur tysk fine dining skiljer sig mot svensk. Vi pratar också om vilka fördelar det finns med att gästen är helt ovetandes om menyn som serveras på Bloom? Och har hennes filosofistudier varit till nytta inom kockyrket?

Isabell Seger

Energiknippet och krögaren Isabell "Bella" Seger sitter på en lång lista av erfarenheter. Hon har bland annat jobbat på Dahlbergs, Clarion i Norge och drivit den egna krogen Fridas.
Idag driver hon den egna restaurangen Nabo Matbar i Helsingborg och är personifieringen av att ha passion för sitt yrke. Vi hann prata om bland annat drömmen om att öppna ett hotell i Spanien, vikten av bra bemötande på restaurang och hur Nabo gör sin populära gubbröra!

Alexander Olsson

Alexander Olsson är, trots sina 24 år, redan en självklar stjärna på kockhimlen. Han har arbetat på 2-stjärniga Daniel Berlin Krog i sju år och är idag restaurangens kökschef.
Det blev ett varmt samtal om att vara dedikerad, svårigheter med att vara ung chef och hur det är att bo ihop med övriga anställda. Och frågan som kvarstår är, kan det bli en tredje stjärna med den lojala, vettiga och extremt passionerade Alexander i spetsen?
Det är svårt att inte bli inspirerad av Alexander, mycket varmt välkomna till denna veckas avsnitt av Kockpodden!

Titti Qvarnström

Titti Qvarnström blev den första kvinnan i Sverige att få en stjärna i Guide Michelin. Hon är ett välkänt namn i matsverige och har frekvent synts i tävlingssammanhang såsom Årets Kock, Kockarnas Kamp och Köksmästarna. Vi pratar bland annat om vad som hände med lärlingssystemet i Sverige. Och hur övertygar man gäster som är skeptiska till vegetarisk mat? Dessutom tipsar Titti om var hittar man Malmös bästa falafel!

Detta är bara ett axplock av vad vi hann prata om, så missa för Guds skulle inte det här avsnittet av Kockpodden med gäst Titti Qvarnström som även är säsongens sista avsnitt!
Avsnittet presenteras i samarbete med JDE professional

RELEASEDATUM SÄSONG 2

30/1 Sebastian Gibrand

28/3 David Lundqvist

4/4 Daniel Müllern

11/4 Emma Shields

18/4 Frida Nilsson

25/4 Alexander Sjögren

2/5 Kathrin Baake

9/5 Isabelle Seger

16/5 Alexander Olsson

23/5 Titti Qvarnström