Bocuse d'Or Europe 2020

Sveriges kandidat Sebastian Gibrand- med hela det svenska teamet - är nu på plats i Tallinn för att förbereda sig inför att tävla om en plats i Bocuse d’Or i Lyon, som går av stapeln 1–2 juni 2021.
På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera.
För att komma vidare till VM i Lyon behöver Teamet placera sig på plats 10 eller bättre.
Team Sweden tävlar i kök nr. 6 på torsdag 15 oktober och startar kl. 09.20. De två tävlingsbidragen presenteras för juryn kl.14.20 respektive 14.55.
Se hela startfältet nedan.
Missa inte att se hela tävlingen här, vi live-streamar direkt från finalen! Prisutdelning sker på fredag 16 oktober klockan 16.00
Råvaror Tallrikspresentation - Havskatt
De tävlande tilldelas tre rensade havskatter på 1,2 till 1,5 kilo vardera. Rätten ska serveras med valfria vegetariska tillbehör såsom grönsaker, svamp, frön, baljväxter och frukt. Även ägg och mjölkprodukter är tillåtna. Till detta får de tävlanden även addera upp till tre såser, buljong eller sky. Fisken kan serveras varm eller kall eller både och.
Råvaror Fatpresentationen – Estnisk vaktel
De tävlande tilldelas sju vaktlar som ska prepareras tillsammans med hjärta och lever samt vaktelägg. Vaktlarna måste användas i sin helhet och serveras utan ben. Utöver huvudråvarorna ska faträtten bestå två såser, buljong eller sky. Rätten ska även serveras med tre garnityr varav ett måste vara vaktelägg.
Sedan silvermedaljen i världsfinalen 2019 har Sebastian Gibrand hunnit vinna Kockarnas Kamp och genomfört det hedersfulla uppdraget som ansvarig kock för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Men det stora målet sedan flera år tillbaka är att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Nu har han tagit sig an uppgiften för andra gången med endast guld i sikte. Ett guld som vunnits endast en gång tidigare av en svensk, det var 1997 med Mathias Dahlgren.