Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Endast bordsservering – vad innebär det?

Nu tillåts endast bordsservering på restauranger, caféer, snabbmatsställen, barer och nattklubbar för att riskminimera verksamheten.

 Efter regeringens beslut behöver krögare se över sina serveringsmöjligheter. Det här gäller: 

  • Endast bordsservering tillåts. Det innebär att man inte får stå i baren, inget häng utan bara ta emot sittande gäster och servera vid bordet. Tänk på att det går bra att ha stolar i baren. Det räknas som bordsplacering.
  • Varje verksamhet måste säkerställa att trängsel eller köer inte uppkommer.
  • Krögare bör sätta en plan för hur man kan minska smittspridningen inom sina egna lokaler. 
  • Verksamheter kan tvingas stänga om de inte följer kraven som föreskriften ställer. 
  • Beslutet påverkar inte take-away, upphämtning av mat vid disk eller bufféer så länge trängsel kan undvikas.
  • Beslutet kommer att träda i kraft så fort som möjligt och kan bli aktuellt redan från onsdag den 25 mars.  

Här kan du ladda ner en skylt med budskapet Invänta bordsservering. Bara att skriva ut och sätta upp.