Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sortiment

Under 2018 tog Menigo nästa steg i vår strävan att erbjuda våra kunder ett effektivt och aktuellt sortiment.

Sortimentsrevideringssfönster

För att fortsätta kunna erbjuda våra kunder ett sortiment med de senaste trenderna revideras majoriteten av artikelkategorierna fyra gånger per år. Revideringsfönstren sammanfaller med sortiments och prisjusteringsfönster (DLF). De kategorier som idag följer ECR för servicehandelns revideringsfönster fortsätter följa dessa. Vi tror och hoppas att ni som leverantörer vill vara med i arbetet att skapa lönsamma nyhetslanseringar och ett effektivt sortiment. En del i detta är att du som leverantör tar ansvar för att föreslå vilka artiklar som inte ger lönsamma volymer och bör delistas ur sortimentet.

Längre ner listar vi de deadlines som är viktiga att du som leverantör förhåller dig till. Det är viktigt att ni arbetar med att avisera artiklarna med fullständig information i vår nya offertmall som du hittar nedan..

Det är även viktigt att ni i god tid registrerar artiklarna i Validoo eller i andra hand i Dabas. Artiklar som aviseras utan fullständig information riskerar att inte tas in i sortimentet. Är du inte ansluten till någon av dessa tjänster kan du använda vårt VCD som finns nedan.

Din avisering skickas till din ordinarie kategorichef.

Syfte med det arbetssättet

• Skapa bättre förutsättningar att driva försäljning av nyheter.
• Kunna ge tydligare kommunikation till kunder när vi lanserar nyheter.
• Standardiserad hantering av nyhetsregistrering för korrekt artikeldata i våra system. 
• Säkerställa sortimentseffektivitet och att lågpresterande artiklar stängs då vi lanserar nyheter. Vid frågor kontaktar du  din ordinarie kategorichef.

Inte leverantör ännu?

Menigo säljer bara artiklar från registrerade och kvalitetsgodkända leverantörer. Vill du offerera artiklar innan du är registrerad gör du det till ansvarig kategorichef med samma offertmall. Innan artiklarna kan läggas upp hos Menigo måste du bli registrerad. Här hittar du mer information om hur du blir leverantör till oss.

Ladda ner viktiga dokument

Menigo är anslutet till bilddatabasen Validoo MediaStore.

Det innebär att alla produkter i Menigos sortiment som har en bild i MediaStore kommer att presenteras i vår webbshop med bild för bästa identifiering. Vill du också synas där – kontaka Validoo för mer information http://validoo.se

 

Datum och deadlines: