Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Restaurang

Kampanjer och annonsering riktad mot verksamheter inom restaurang, bar och hotellkedjor.

Nedan hittar du information och upplägg för annonsmöjligheter på Menigo 2021. De är uppdelade utifrån volymdrivande, varumärkesstärkande och inspirationsdrivande aktiviteter för att du som leverantör ska kunna välja den aktivitet som passar syfte och mål med din kampanj.

Glöm inte att följa tema och säsong i valet av artiklar för att få en röd tråd i kommunikationen ut mot kund.

Volymdrivande kampanjer

Syftet med dessa kampanjer är att få en volymökning under kampanjperioden, genom att sätta ett lägre pris. Tänk därför på att alltid lämna en bra kampanjrabatt, och att kampanja lagerlagda varor.

Priskampanj menigo.se

En priskampanj är en säljdrivande aktivitet som innebär att en produkt kampanjas genom att ett lägre utpris sätts. Priskampanj gäller under en månad. Huvudkampanjen visas på menigo.se, utöver det har du möjlighet att boka tillval, som exempelvis priskampanj i nyhetsbrev, för att öka exponeringen. Viktigt att tänka på att lämna en bra kampanjrabatt som möjliggör ett vasst pris ut till kund!

Tillval

Nedan hittar du flera tillval som du kan boka för att förstärka din priskampanj. Dessa kan endast bokas om en priskampanj är bokad

Produkt i kampanjbrev

Här har du möjlighet att exponera dina produkter i artikelraden för våra kampanjbrev (samma produkt som är bokad i priskampanjen.)

Webbklipp

Ett webbklipp är en säljdrivande aktivitet som innebär att en eller flera produkter kampanjas genom ett extra lågt pris jämfört med tex en månadskampanj. Dessa visas under Mina Kampanjer.

Säljtävling

Som leverantör har du möjlighet att få Menigos ökade fokus på två av dina kampanjprodukter. Våra innesäljare pratar dagligen med våra kunder och genom rikstäckande säljtävlingar driver vi försäljningen av specifika produkter i tvåveckorsperioder.

Du bokar dina förslag på produkter till säljtävling i samband att du bokar priskampanjer. Menigo väljer sedan ut två tävlingsprodukter för varje kampanjperiod.

Varumärkesstärkande aktiviteter

Syftet med dessa kampanjer är att stärka ditt varumärke och dess position. Kombinera med volymdrivande aktiviteter för att få en bra mix i dina kampanjer. 

Profilannonser på menigo.se - kategorisida och startsida

Väljer du profilannons kategorisidan, visas din annons i webbshoppen bland produkterna under dina produkters kategori(er) i inloggat läge.

Väljer du profilannons startsidan, visas din annons som ovan och även på menigo.ses startsida i inloggat läge.

Annonserna är klickbara och tar besökaren vidare till antingen en priskampanjssida eller till ett webbreportage.

Information om material som ska tas fram (mått och format, m.m) hittar du på leverantörsportalen. 

Banners på menigo.se - startsidan och kategorisidan

Väljer du banner startsidan, får du topplacering på startsidan som är det första kunden möts av när de loggat in. 

Väljer du banner kategorisidan, visas din annons högst upp i webbshoppen på dina produkters kategori(er) i inloggat läge.

Dessa banners är klickbara och tar besökaren vidare till antingen en priskampanjssida eller till ett webbreportage.

Information om material som ska tas fram (mått och format, m.m) hittar du på leverantörsportalen.

Banner i nyhetsbrev

Topplacering i vårt nyhetsbrev som går ut månadsvis. Annonsen kan landa på ett webbreportage eller på en samlingssida med produkter (produkterna måste inte vara kampanjmärkta). Glöm inte att tydligt meddela vilken sida som annonsen ska landa på när du bokar.

Information om material som ska tas fram (mått och format, m.m) hittar du på leverantörsportalen.

Inspirationsdrivande aktiviteter

En inspirationsdrivande aktivitet stärker både varumärke och driver volym genom att öka produktens värde. Vi vill inspirera våra kunder till att våga prova på nya smaker, tillagningssätt eller helt nya arbetssätt.

Recept på menigo.se

Nytt för 2021! – en möjlighet att inspirera och bredda användningsområdet för dina produkter. Ditt recept syns på Recept&Kalkyl som är en av våra mest besökta sidor på menigo.se.

Aptitretaren

Gemensamt för våra kunder är att de vill inspireras. I aptitretaren får du chansen att sprida er kunskap och inspiration med text, bild och rörligt material. Aptitretaren kan även kombineras med priskampanjer för att driva völymförsäljning. 

På leverantörsportalen hittar du mer information om aptitretare och materialet du ska leverera (länken dit hittar du till höger/nedan).

Måltiden

Tre gånger per år bjuder vi in till ett säsongsanpassat bord. Vi dukar upp med era produkter och alla tänkbara tillbehör, vi ser till att rätt stämning infinner sig och att allt ser oemotståndligt gott ut. Det enda du som leverantör behöver göra är att vara med med dina produkter, resten fixar vi. Vi filmar, fotar och dokumenterar samt producerar content till valt annonspaket.

I annonspaketet Måltiden ingår även en annons i vår kundtidning och ett webbreportage på menigo.se, material till dessa tar du fram själv. Mer information hittar du på leverantörsportalen.

Deadlines

Vi har två deadlines för varje kampanj:
• 2 månader innan: sista dagen för att boka din kampanj
• 1 månad innan: sista dagen för att leverera ditt material till våra tryckta och digitala kanaler

Klicka här för datum för bokning och materialinlämning.

Bokning

Logga in

Mer info

Detaljerad information om våra marknadskativiteter, videos och manualer om hur du bokar dina kampanjer, FAQ och mer hittar du på leverantörsportalen. Klicka på knappen ovan för att komma dit. 

Priser*

• Prislista för marknadsaktiviteter finns i leverantörsportalen

Process

• Inbjudan skickas via kampanjverktyget
• Förslag läggs in av dig som är leverantör
• Bekräftelser och kampanjpriser skickas via kampanjverktyget
• Uppföljning visas i systemet efter kampanjens slut. Du ser antal sålda kolli under kampanjperioden

Inloggning

• Ert leverantörsnummer (V-nummer) är användarnamn
• Ni beställer själv ert lösenord på inloggningssidan (via "glömt lösenord"-länken)

*reklamskatt tillkommer på ordinarie prislista för profilannonser i tryckta kanaler.