Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Malmö vinägerfabrik

Mikrobryggeriet Malmö Vinägerfabrik startades 2010 av Anderas Malmgren och Alexander Zinnert, och efter två års testande av råvaror, bryggtider, styrka och fatlagring var det dags att köra igång.

Terroar

Malmö Vinägerfabrik är mycket noga med sina råvaror som alltid är lokala och ofta ekologiskt cerifierade. Äppelcidervinägern görs på must från tre sorters äpplen från Brusås, fläderblommorna är plockade för hand på Sunnantorps Gård utanför Eslöv och till Maltvinägern används en specialbryggd Ale från Lundabryggeriet.

 

Mikroorganismerna och produkterna

Malmö Vinägerfabrik månar om hantverksmässig tillverkning. Råsaft jäses till alkohol varpå det syresätts så att alkoholen oxideras och ättiksyra bildas. Varje typ av vinäger behandlas på olika sätt, till exempel så måste Maltvinägern aereras mycket långsamt på grund av kolsyre och skumbildningen, björksaven sötas med honung för att få igång jäsningen och fläderblommorna blir först saft innan processen startas.

Processen tar allt från några veckor till ett halvår, och produktionen styrs efter säsongerna. De låter även vinägern mogna sakta och arbetar med lägre temperaturer under vintern för att hålla en naturlig temperaturkurva.