Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Julbordstider

2018-11-02 Det börjar närma sig julbordstider och vi har många produkter inom frukt & grönt världen som både kan underlätta och förgylla ditt julbord. Produkter som hjälper dig att spara tid och underlättar för dig när du har mycket att göra.

Höst och jultider är starkt förknippat med kål och citrussmaker bland annat. De är bra vitaminkällor båda två och kompletterar årstiden väl. Lagom när julborden är igång som bäst börjar den spanska apelsinsäsongen ta sig på allvar. I månadsskiftet november/december börjar de smaka riktigt bra och de är nu så saftiga och söta som vi vill ha dem.

Grönkål hör julborden till men det behöver ju inte bara vara som stuvad grönkål utan den funkar alldeles utmärkt i en trevlig sallad, kanske med lite julsmaker som apelsin, dadlar eller granatäpplen t ex. Vi har grönkål i flera olika utföranden som t ex repad eller färdigskuren och tvättad.

Vi har flera varianter av vitkål till brunkålen bland annat och brysselkål finns både som lösvikt och på stock. Nytt för denna veckan är att kålskotten kommit igång, eller flower sprouts som de också kallas. En vacker krusig brysselkål som skiftar i lila och grönt. Ursnygg!

Frukt tillhör också julbordets avslutning och vill du göra en fruktsallad har vi en bra färdig bas som du enkelt kan bygga till din egen smak och spara massa tid samtidigt. Du kan t ex med fördel lägga med lite sharonfrukt som nu är i säsong. För mig är julen en högtid starkt förknippad med exotisk frukt, så som ananas, fikon, dadlar, passionsfrukt, granatäpple, mango, rambutan osv. Det är sen unga år när exotiskt var just, exotiskt. Det finns mycket frukt att lyxa till det med. Ingen jul utan fikon, kanske?

Det finns plats för fler rotfrukter på julbordet och varför inte passa på att jobba med Krav-märkta rotfrukter från Marianne’s Farm? För dig som vill göra ett vegetariskt alternativ på skinka så kan rotselleri vara ett gott och trevligt alternativ. Den kan griljeras med senap likadant som skinka.

Ingrid Marie är nu i full fart och få äpplen förknippas med jul och julbord som Ingrid Marie. Smakrik och med en härlig mustig röd färg. Det finns även andra svenska sorter om du inte tycker att just Ingrid Marie är din favorit. Passa på att köpa svenskt och gynna de svenska äppelodlarna den här säsongen.

 

Ha en riktigt bra dag!

Therese Oldbring Kategorichef Frukt & Grönt / Category Manager Fruit & Vegetables

Lars Rönnqvist - Import & Sortimentschef