Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fruktodlarna är vinnarna i år!

2018-08-31 Ta tillfället i akt och gör ett svenskt statement på äppelfronten! En ovanligt liten kostnad för att välja svenska äpplen.

Det som mått betydligt bättre i värmen är äpplen. Efter förra årets katastrofår har odlarna i år massor med frukt. Det ser dessutom ut att bli ett bra äppelår, både i Europa och i Sverige. Priserna har dalat från säsongstarten och vi erbjuder flera svenska alternativ för dig som vill ha de välsmakande äpplena. Även päronen ser ut att ha trivts i värmen, både i Sverige och Europa.

Den närmaste tiden är det bl a Discovery och Alice som finns hemma. Alice är på väg bort men Sunrise är en av sorterna som tar vid där efter. Det kan upplevas lite hattigt med sorterna nu i början men så snart Aroma kommer igång kommer vi att ha en bättre kontinuitet. Hör dig för med din säljare vilka sorter som finns att tillgå.

Jordgubbarna har haft det tufft i värmen. De höga temperaturerna har påverkat hållbarheten negativt. Druvorna kommer från Italien nu och vi rekommenderar de å det varmaste. Ska du äta druvor så är det nu! Det kan vara lite gula i färgen men låt dig inte skrämmas av det. Smaka på dem! De är grymma!

Passa också på att njuta av nektariner och persikor och även meloner. Meloner kommer strax att vara slut för säsongen och vi kommer då kliva över Stilla Havet till Brasilien.

En annan säsongsprodukt som är aktuell nu är den vilda svampen. Den har tyckt det varit lite för torrt i år och volymerna är små från de svenska skogarna men det finns lite goda grejer där ute. Karl Johan svampen verkar än så länge vara den svamp som klarat sig bäst i den torra skogen. Men för varje regnskur som kommer förbättras förhållandena för svampen. Håll dig uppdaterad via sin säljare vad som finns att få tag på just nu!

Ha en riktigt trevlig helg!

Therese Oldbring - Kategorichef Frukt & Grönt

Lars Rönnqvist – Sortiment & Importchef Frukt & Grönt