Tillsammans med våra panelgäster inspirerades vi till ännu fler och helt nya matupplevelser lett av måltidsforskare Johan Swahn. I vår monter fick våra gäster även chansen att göra olika experiment som t.ex. att ta reda på om det händer något med smaklökarna när det byts musik eller om det går att identifiera smakerna i vin bara av doft.
Vårt Grundsmaktest var verkligen populärt, kanske lite extra då vi utser en vinnare som får priset av valfri inspirationskurs på Restaurangakademien. Nyfiken på facit? Nedan kan du se svaren på testet.
Under våra panelsamtal bjöds det självklart även på en utsökt måltid, baserad på våra egna varumärken. Tobias Sundberg bjöd på Kräftstjärtar med syrat trädgårdsgrönt som serveras med färsk krasse, vit bön- och jalapeñoscrème och krispig örtpotatis. Vill du ta del av receptet? Nedan hittar du allt du behöver.
Ingredienser, 20 personer.
1 påse vita bönor, avrunnen 1800 g, art nr. 121395
600 g Sysco vegansk majonnäs, art nr 125950
75 g citronjuice
250 g jalapeños, art nr 110801
salt och svartpeppar
500 g Salladsmix Napolitana art.nr 304836
2 dl olivolja
3 msk citronjuice
1 msk kallt vatten
salt och svartpeppar
1 påse, 5 kg Juliennepotatis
Frityrolja longlife, Sysco Classic art.nr 105289
2 msk torkad timjan
2 msk torkad oregano
2 msk torkad dill
2 msk lökpulver
1 msk salt
1 hink kräftstjärtar, Sysco Classic art nr 901071
4 pkt smörgåskrasse, Färskvaruhallen Menigo
Mixa bönor, majonnäs och citronjuice slätt. Hacka jalapeños fint och blanda ner i böncrèmen.
Blanda sallat med vinägretten.
Fritera potatisen gyllenbruna samt mixa alla torra ingredienser till pulver, för att krydda efter friteringen.
Spritsa bön-och jalapeñoscrème i botten på tallriken. Fortsätt med salladsmixen och därefter med kräftstjärtar. Avsluta med juliennepotatisen på toppen och dekorera med färsk krasse.