Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Restaurant Expo Malmö 2023

Restaurant Expo 2023
Evenemang
20-21 september gick Restaurant Expo av stapeln på Malmömässan. Vi på Menigo vill tacka alla som kom förbi och experimenterade tillsammans med oss i vårt upplevelselabb.

Självklart var vi på Menigo på plats på Sveriges största mässa för café- och restaurangbranschen! Tillsammans med våra panelgäster inspirerades vi till ännu fler och helt nya matupplevelser lett av måltidsforskare Johan Swahn. I vår monter fick våra gäster chansen att göra olika experiment, t ex att ta reda på om det händer något med smaklökarna när det byts musik eller om det går att identifiera smakerna i vin bara av doft.

Vårt Grundsmaktest var verkligen populärt, kanske lite extra då vi utser en vinnare som får priset av valfri inspirationskurs på Restaurangakademien. Nyfiken på facit? Nedan kan du se svaren:

  1. Umami
  2. Sött
  3. Syrligt
  4. Vatten
  5. Bittert
  6. Salt

Vinnaren av Grundsmakstestet, som vinner en inspirationskurs på RA, kommer att bli kontaktad direkt av Menigo.  

Menigo i Monter D:17

Här träffade du inte bara oss från Menigo utan dessutom Johan Swahn, tidigare kock, men nu Ph.D, Sensory Science & Markering, grundare av The Taste Lab. Johan håller flera spännande kurser och föreläsningar på Restaurangakademien. På plats var även vår favoritkock Tobias Sundberg som kreerade mässans rätt. Tobias har ett förflutet som kock på flera stjärnkrogar.

Kräftstjärtar med syrat trädgårdsgrönt

Mässans rätt:

Kräftstjärtar med syrat trädgårdsgrönt

Ingredienser, 20 personer. 

Vit bön- och jalapeñoscrème

1 påse vita bönor, avrunnen 1800 g, art nr. 121395
600 g Sysco vegansk majonnäs, art nr 125950
75 g citronjuice
250 g jalapeños, art nr 110801
salt och svartpeppar

Syrat trädgårdsgrönt

500 g salladsmix Napolitana art.nr 304836
2 dl olivolja
3 msk citronjuice
1 msk kallt vatten
salt och svartpeppar

Krispig potatis

1 påse, 5 kg Juliennepotatis
Frityrolja longlife, Sysco Classic art.nr 105289
2 msk torkad timjan
2 msk torkad oregano
2 msk torkad dill
2 msk lökpulver
1 msk salt

Garnering och servering

1 hink kräftstjärtar, Sysco Classic art nr 901071
4 pkt smörgåskrasse, Färskvaruhallen Menigo

Gör så här:

Mixa bönor, majonnäs och citronjuice slätt. Hacka jalapeños fint och blanda ner i böncrèmen. 

Blanda salladen med vinägretten.

Fritera potatisen gyllenbruna samt mixa alla torra ingredienser till pulver, för att krydda efter friteringen.

Spritsa bön-och jalapeñoscrème i botten på tallriken. Fortsätt med salladsmixen och därefter med kräftstjärtar. Avsluta med juliennepotatisen på toppen och dekorera med färsk krasse.