Recept - Bahn Mih
Fylld med pulled Vegme inspirerat av det österländska köket, picklad rödlök, koriander, rökt svampemulsion och grönkålsskott.
10 portioner:
Deli sub tina och servera 10 st
Pulled vegme 1 kg
Black garlic marinad 2 dl
Korianderfrön 20 g
Rödlök 5 st
Ättika 0,5 dl
Strösocker KRAV 1 dl
Koriander 50 g
Grönkålsskott 50 g
Rökt svamp30 g
Ägg 5 st
Rapsolja 9 dl
Vitvinsvinäger 2,5 msk
Pulled Vegme:
Smaksätt pulled Vegme med Black garlic marinad och rostade mixade korianderfrön, rosta hårt i ugnen.
Picklad Rödlök:
Skala och hyvla rödlök tunt på mandolin, koka en 1-2-3 lag
(0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten) och lägg i rödlök, låt svalna tillsammans.
Rökt Svampemulsion:
Vispa upp en sabayonne på äggula (spara äggvita) vitvinsvinäger och lite salt. Mata i rapsolja i en tunn stråle för att få ihop en emulsion, blanda i mixad rökt svamp och smaka av.
Grönkålsskott chips:
Plocka grönkålsskott och fritera i olja, lägg på papper och salta lätt.
Montera i nybakt sub-bröd toppa med koriander.