Kreativa lösningar ger nya affärsmöjligheter
Hotell- och restaurangbranschen gör sitt yttersta för att hitta nya kreativa affärsmöjligheter för sin verksamhet. Här följer några tips att inspireras av!
Tips på hur er verksamhet kan anpassa sitt erbjudande:
- Öppna tidigare.
- Erbjud lunch och lunch på helgen.
- Tidigarelägg kvällsmenyn.
- Paketerbjudanden så som: Helg och -julkasse med hemleverans.
- Anslut er till tjänst för hemleverans.
- Erbjud ingredienser, tillbehör och mindre rätter till försäljning.
- Hemarbete från din verksamhet - hyr ut kontor för en dag. Flera hotell i runt om i Sverige erbjuder nu kontorsplats i sina rum mellan kl.07-19 per dag för en rabatterad avgift. https://www.nordicchoicehotels.se/kampanjer-och-erbjudanden/check-in-kontor/
- Erbjud fri ombokning på hotellrum och andra upplevelsepaket.
- Gör prisvärda luncherbjudanden för pensionärer och infektionskänsliga för utkörning. Det finns många där hemma som vill men inte vågar ta sig ut.
- Se över möjligheten att placera din foodtruck på nya platser. Många arbetar hemifrån utanför tullarna, i villaområden och på landsbygden och har inte samma möjlighet till lunchställen.
- Erbjud kunder att beställa och betala maten direkt via mobilen. Med appen SKIP kan kunderna beställa, betala och hämta upp utan att stå i kö. En kostnadsfri tjänst för både gäster och krögare. https://theskipapp.com/