Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nötkött

Det är många faktorer som påverkar den ätkvalitet som vi upplever när vi äter olika typer av nötkött. Vi vill försöka redogöra för några faktorer som vi upplever påverkar smaken och konstistensen på köttet.

Kött - ett omdebatterat ämne

Kött är ett omdebatterat ämne som alla har någon form av relation till. Det finns väldigt mycket kött av olika kvaliteter ute i restaurangköken. Det pratas mycket i media om vad man ska äta och inte äta och mycket som skrivs och sägs om kött, och ofta pratas det ur perspektivet djuromsorg och miljö. Vi tycker den debatten är väldigt bra och vi följer den med stort intresse och är med i diskussionerna.

Men det vi som aktör mot Sveriges professionella matlagare saknar är en diskussion och kartläggning om vad det är som påverkar din smakupplevelse. Vad är det som gör att ett kött smakar bra? Vad är det som ger ätkvalitet?

Läs mer om vad som påverkar köttets smak här nedan: