Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2017-10-17 | Nyhet

Årets vinnare i Restauranggalan är korade!

Snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen kammande segern i kategorin Årets Hållbara Krog 2017. Priset, som delades ut av Menigo, är en sensorisk kunskapsdag i mikroorganismernas tecken.

 

Måndag den 16 oktober utsågs årets supernovor inom restaurangbranschen. Vinnare utsågs i totalt 16 kategorier varav Menigo delade ut pris till Årets Hållbara Krog.

Snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen, vars fokus på nordisk ekologisk snabbmat med kött-, fisk- och vegetariska frikadeller utmärkte sig lite extra bland de nominerade och blev alltså Årets Hållbara Krog 2017. Restaurangen drivs av far och son, Rune och Fabian Kalf Hansen och finns, utöver på Mariatorget och Hammarby Sjöstad i Stockholm, snart i restaurangen på SJs miljövänliga tåg. De är dessutom den enda restaurangen i Stockholm som är KRAV-certifierade på den högsta nivån.

Vinner en kunskapsdag i mikroorganismernas tecken

Menigo bjuder in Kalf & Hansen  med personal till en sensorisk kunskapsdag i mikroorganismernas tecken. Dagen tillbringas på Almnäs Bruk vid vätterns strand där vi kommer prata om bakteriekulturernas betydelse för mat och gastronomi. Till vår hjälp har vi Thomas Berglund från Almnäs, Jenny Neikell från Surtantens i Malmö och Hans Naess och Patrik Arneke från Svensk Fruktförädling.

Uppskattat tilltugg i pausen från Menigos köksmästare

Menigos Köksmästare Nils Masser

Inför pausen under galan hade Menigos köksmästare Nils Masser tillagat "rootsicles" som tilltugg. På träbrickor serverades det honungsrostad gulbeta med rostade sesamfrön, kimchibakad palsternacka med dubbelrostad lök med sumak samt inkokt rödbeta med ingefära, chili och limeblad, friterad quinoa.

Därför vann Kalf & Hansen Årets Hållbara krog 2017

Juryns motivering: Den som utses till att vara Årets Hållbara Krog har tagit steget längre än många andra. Vi har bara en planet där ska vi samsas även i framtiden. Årets vinnare är en krog som lagar god mat i säsong och utgår från hållbarhet i hela verksamheten. Här har hjärtat varit med länge och kärleken till ekologisk mat är något som det aldrig tummas på var du än är i landet. En krog som är inspirerande, självklar, hållbar och framtiden.

Vinnare samtliga kategorier Restauranggalan 2017

Årets Arbetsplats: Hantverket
Årets Barkoncept: Penny & Bill
Årets Bästa Bord-profil: Per Bengtsson PM & Vänner
Årets Framtidslöfte: Signe Åberg
Årets Hållbara Krog: Kalf & Hansen
Årets Hälsokrog: Le Nom
Årets Innovatör: Petter Stordalen & Frida Ronge
Årets Klassiker: Sturehof
Årets Krog: Lilla Ego
Årets Kroginteriör: Furillen
Årets Krögare: Erik & Nils Molinder
Årets Kulturrestaurang: Vatten restaurang & Café
Årets Leverantör: Smörgåsbord
Årets Matsalsteam: Adam/Albin
Årets Smakskapare: Frida Ronge
Årets Sommelier: Erik Schneider
Årets Servitör: Emma Ziemann
Årets Hederspris: Magnus Johansson
Årets Ölutvecklare: GBG Beer Week

Läs mer om tävlingen på restauranggalan.se