Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2022-05-13 | Nyhet

v.19 Menigo och omvärlden

Inflation, höjda råvarupriser kring kött men en viss stabilisering av prisläget kring Frukt & Grönt. Nu är det också säsong för svenska råvaror.

Under april steg priset på kött och grönsaker med 2–3 procent. Inflationstakten i Sverige steg till 6,4 procent, den högsta siffran på drygt 30 år. Högre än analytikernas prognos. Stigande livsmedelspriser driver på utvecklingen och kan bidra till ytterligare räntehöjningar, enligt chefsekonomer. Prisökningarna slår bredare i samhället och våra pengar räcker till allt mindre när inflationen stiger. Inflationstakten exklusive energi blev 4,5 procent i april, mot 4,1 procent i mars.

Fortsätt försök att lägga din order så tidigt som möjligt och kontakta din säljare så vi tillsammans kan bolla olika alternativ och hitta ersättningsprodukter.  

Tips från våra färskvarukollegor

Vi är mitt uppe i en kämpig prishöjning i branschen. De globala matpriserna har stigit med hela 34 procent sedan 2021. Vi vill därför tipsa dig som kund om hur du kan tänka lite annorlunda och mer prissmart. 

Titta efter Alltid Prisvärt Lunchkött som ni hittar under kampanjer på vår hemsida. Här kan ni hitta bra kvalitativa produkter som kan hjälpa er i köken såsom malet, skuret, strimlat och portions styckat.

Titta också efter kalvkött och mindre ädla detaljer av nöt som vi har av hög kvalitet med god tillgång.

På kyckling kan man titta mer på kycklingfiléartiklar som har bättre tillgänglighet.

Frukt och Grönt

Efter en lång period av höga priser till följd av dåligt väder och olika omvärldsfaktorer börjar nu Frukt & Grönt kategorin att stabiliseras på en mer normal nivå. Det har varit riktigt utmanande att få tag på varor en period. Vi ser nu att vi tagit oss igenom detta på ett bra sätt till stor del för att vi gjort vårt yttersta för att säkra effektiva transporter, bland annat genom dubbla chaufförer för att få varorna genom Europa på snabbast möjliga sätt. Nu står den svenska säsongen för dörren och vi kommer bli mindre beroende av omvärlden.

Låt vårens primörer ta plats på menyn.

Se även tidigare information

v.16-17

v.18