Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2019-11-25 | Nyhet

Stora brister i tillgång på fläskråvara

Vi har just nu en stor brist på fläskråvara till följd av svinpesten och förra årets torka.

Vi har sett och ser fortfarande att bristen på fläskråvara blir allt större; som en följd av Svinpesten och förra årets torka som drabbade marknaden och grisbönderna hårt.

I Europa är situationen liknande, med ännu större prisökningar som följd, framförallt på grund av att Kina köper upp stora volymer för att möta bristen på tillgång som en följd av svinpesten. I Sverige gör detta att fler och fler väljer svenskt fläskkött istället för import på en redan volymnegativ marknad.

För Menigo innebär detta att vi just nu befinner oss i en svår situation där tillgången är långt under efterfrågan och vi har stora problem att få tag på våra efterfrågade volymer, på samtliga fläskprodukter.

För Menigos kunder innebär detta att det kommer att vara brist i tillgången på fläskråvara samt att priserna beräknas fortsätta stiga nu och de närmaste månaderna.

Läs tidigare information om höjda råvarupriser på fläsk

Vid frågor tveka inte att kontakta oss antingen via din Menigo-representant, via vår chatt på www.menigo.se eller direkt in till kundservice - kundservice@menigo.se.