Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2018-03-07 | Nyhet

Nu släpper vi vår hållbarhetsberättelse för 2017

Menigo publicerar nu en hållbarhetsberättelse där Partnern, Planeten, Personen och Produkten står i fokus. Att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle är ett av våra stora fokusområden.

Vi som arbetar inom livsmedelsvärdekedjan vet att det vi gör varje dag har en stor påverkan på miljö och människa – därför är det extra viktigt att vi som stor, global aktör tar vårt ansvar och är med och utvecklar och utmanar oss själva och alla våra intressenter. Hos oss på Menigo, såväl som hos vårt moderbolag Sysco står hållbarhet högt på agendan, berättar Jonas Köhler, VD Menigo. 

NÅGRA AV VÅRA MÅL MED VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

  • Förenkla för kunder att göra hållbara val bland produkter och tjänster
  • Aktivt sträva mot att bli ett klimatneutralt företag
  • Värna om människors inkludering, hälsa och utveckling
  • Tydliggöra hållbarhetskrav på leverantörer och produkter 

Förrutom att driva vårt eget hållbarhetsarbete ser vi oss ha ett viktigt ansvar i att agera partner och rådgivare mot våra kunder och leverantörer. Genom att arbeta tillsammans mot gemensamma mål tror vi att riktiga förändringar kan uppnås.  

Menigos ägs av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, och arbetar under brutet räkenskapsår. Därav lanserar företaget nu en hållbarhetsberättelse följt av en hållbarhetsredovisning med rapportering enligt den globala standarden, GRI för 2017 under hösten 2018.

MENIGOS OMRÅDEN FÖR HÅLLBART FÖRETAGANDE

Med grund i FN:s globala mål för hållbarhet har vi skapat riktningen och strukturen för vårt hållbarhetsarbete. Som företag, arbetsgivare och samhällsaktör speglar de våra värderingar och representerar relevanta områden som ger oss möjlighet att bedriva ett långsiktigt hållbart företagande.

Menigos hållbarhetsberättelse