Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2018-08-07 | Nyhet

Menigos köksmästare Eva Vilhelmsson utmanar om titeln Dessertmästare 2018

I höst startar sjunde säsongen av tittarsuccén Dessertmästarna på Kanal 5. I årets upplaga deltar Menigos egen köksmästare Eva Vilhelmsson i ett mycket konkurrenskraftigt startfält.

Eva Vilhelmsson har god vana av att tävla i matlagning sedan tidigare med bl.a. ett OS-silver i Culinary Olympics i Tyskland 2016 och tog senast hem förstapriset i en vegetarisk matlagningstävling under försommarens Veggomässan i Nacka. Det är värdefulla erfarenheter som Eva kommer att ha stor nytta av konstaterar vi efter att vi fått möjligheten att prata en stund med vår köksmästare.

Eva beskriver sig själv som klartänkt och duktig på att hantera stressen under tävling som några av sina bästa egenskaper. ”När jag tex ställde upp i tävlingen på Veggomässan hade jag aldrig tidigare tävlat i vegetarisk mat. Min orädsla och viljan att lära mig nya saker gör mig till en duktig tävlande då jag ser det som spännande snarare än som något läskigt. Det är även något jag har stor nytta av i mitt jobb på Menigo där jag alltid vill lära mig mer om kunder och leverantörer” menar Eva.

”Min främsta styrka skulle jag säga är min allsidighet. Jag har en bred bakgrund inom restaurang från både bageri, varm- och kallkök. Det gör att jag ofta kan anpassa mig snabbt och kan ta fram en lösning tack vare min erfarenhet. Tiden du har på dig under tävlingarna är ofta väldigt knapp så konsekvenserna av misstag är inte speciellt förlåtande. Det handlar om att kunna tänka snabbt och agera impulsivt, speciellt i en tävling som Dessertmästarna där det ofta uppstår överraskningar, då blir det mycket värdefullt att ha den erfarenhet jag har” fortsätter Eva.

Årets tävlande har väldigt olika yrkesbakgrund vilket gör startfältet väldigt brett och varierat vilket kommer färga delmomenten vi kommer få se. ”Tävlingarna ger stor frihet i sättet att tänka och uppmuntrar ofta ett kreativt och fantasifullt uttryck från deltagarna” avslutar Eva.

Vi på Menigo ser fram emot att få följa Eva i Dessertmästarna och önskar ett stort lycka till under tävlingarna i höst!

Första programmet sänds 22 aug kl 21 på kanal 5.