Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • Menigos arbete för att minska plastanvändning
2019-06-11 | Nyhet

Menigos arbete för att minska plastanvändning

Menigo arbetar för att minska klimatpåverkan och har en långsiktig målsättning att till år 2050 ska samtliga förpackningar i sortimentet komma från förnyelsebara källor.

Därför arbetar Menigo för att minska plastanvändning i sortiment och förpackningar samt att ta fram hållbara materialval.

Plast är ett vanligt förekommande material som bidrar till att lösa ett antal problem i vårt samhälle. Men idag används inte plast på ett hållbart sätt, det bidrar till negativa miljökonsekvenser genom produktion, konsumtion och hur plasten hanteras. Därför har Menigo tagit fram en policy och delmål för minskad plastanvändning samt ökad användning av mer hållbara alternativ till plast.

  • Under 2019 pågår arbetet med att fasa ut plastartiklar inom produktsegmenten; Tallrikar, Bestick, Sugrör och Drinkpinnar enligt EU-direktivet. Gällande Bägare, Plastmuggar och Plastglas utökas det hållbara sortimentet, och byts ut till mer hållbara alternativ.
  • Målet är att senast år 2022 ska samtliga plastförpackningar, till såväl Menigos egna märkesvaror som till externa leverantörers varor, vara tillverkade av återvinningsbara material.
  • Målet är till att år 2030 ska plastråvaran i förpackningar vara fossilfri eller återvunnen fossil råvara. 
Arbetet framåt är att säkra hållbart sortiment med prioritet på artiklarna som gäller EU-beslutet men fortsatt arbete syftar till att gå vidare till övriga varugrupper för att stötta våra kunder att göra hållbara val gällande förbrukningsartiklar.

Redan nu har Menigo slutat att köpa plastbestick under det egna varumärket Migi och från och med 1 juli så kommer en rad artiklar utgångskodas och sedan säljas ut under året (det som finns på befintligt lager).

Menigos ställningstagande i arbetet med hållbart sortiment är att i möjligaste mån välja bort fossilråvara mot de nya alternativa material som tagits fram.

Menigo vill att det ska vara lätt för kunder att göra hållbara val bland alla våra produkter och tjänster och vi vill säkerställa kommande generationers goda liv på jorden. Därför arbetar vi aktivt med att driva frågan om minskad plastanvändning som en del i att arbeta för minskat klimatavtryck.