Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • Menigo skapar en av Sveriges största färskvaruhallar i Årsta
2019-04-02 | Nyhet

Menigo skapar en av Sveriges största färskvaruhallar i Årsta

Lokalerna i Årsta är under full ombygnad och i den nya fastigheten får båda dotterbolagen större produktionsytor att växa i och för medarbetarna innebär det nyrenoverade lokaler specifikt anpassade till respektive verksamhet.

Menigos dotterbolag Eko Fisk – specialister inom färsk fisk - och Servicestyckarna – specialister inom färskt kött - som idag sitter i Slakthusområdet i Globen, flyttar under sommaren och hösten 2019 in i nya lokaler i samma hus som Menigo Färskvaruhallen i Årsta och därmed skapas en av Sveriges största färskvaruhallar under ett och samma tak.

Då stora delar av Slakthusområdet kommer att rivas och byggas om till bostadsområden, har Menigo under en tid letat efter nya lokaler, med fokus på strategisk placering i förhållande till Stockholmsmarknaden, och ökad möjlighet till samarbete och nytänkande inom hela Menigo-koncernen gällande färskvaror.    

Det känns oerhört positivt och spännande att vi nu samlar stora delar av vårt färskvaruerbjudande och våra fantastiskt duktiga specialistbolag under ett och samma tak – med utrymme att växa. Jag är övertygad om att det kommer att ses som ett mervärde av våra kunder då vi på ett och samma ställe kan visa upp ett helhetserbjudande inom frukt, grönt, fisk och kött, berättar Jonas Köhler, VD på Menigo.

Lokalerna kommer nu att börja renoveras och anpassas till Eko Fisk och Servicestyckarnas verksamheter. Både kontorsytorna samt produktions- och lagerytorna kommer att vara separerade från varandra, däremot kommer gemensamma konferensrum och sällskapsytor skapas. 

Utöver direkt kundnytta kommer flytten att möjliggöra effektivare transporter, processflöden samt miljömedvetna investeringar i fastigheten, viktiga steg för Menigo mot målet att öka snittleveranserna och minska klimatpåverkan.

Våningarna under Färskvaruhallen som tillhört Allfrukt kommer till två tredjedelar att ta form till att bli de nya lokalerna för Eko Fisk och Servicestyckarna.

I den nya fastigheten får båda dotterbolagen större produktionsytor att växa i och för medarbetarna innebär det nyrenoverade lokaler specifikt anpassade till respektive verksamhet, förklarar Miikka Breti, projektledare.

Lokalerna kommer nu att börja renoveras och anpassas till Eko Fisk och Servicestyckarnas verksamheter. Både kontorsytorna samt produktions- och lagerytorna kommer att vara separerade från varandra, däremot kommer gemensamma konferensrum och sällskapsytor skapas. 

Flytten innebär många positiva värden, såväl för Eko Fisk som för Servicestyckarna och Menigo, bland annat:
  • Lokalerna möjliggör ytterligare tillväxt och effektivare processflöden.
  • Möjliggör effektivare transporter genom t.ex. samdistribution för bud och returer. 
  • Stärkt kundvärde genom att det blir lättare att visa upp hela vårt erbjudande infom frukt, grönt, fisk och kött för befintliga och potentiella kunder i en och samma fastighet. 
Ni kan följa hur bygget går på @menigofoodservice