Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2017-05-02 | Nyhet

Kandidaterna till Bocuse d'Or Sverige klara

Med åtta välrenommerade kockar i startfältet kommer juryn få en tuff uppgift den 14 september. Då utser de vem av kandidaterna som blir Sveriges representant i Bocuse' Or Europe 2018, även kallat Kock-EM.

Själva tävlingen genomförs den 12 och 13 september då kandidaterna ska laga en vegetarisk rätt och en kötträtt till 10 personer. Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation. Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg ingår, har efter ansökan utsett de tävlande.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo.
Thomas Sjögren, Driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommar halvåret, övrig tid frilansande kock.
Andreas Edlund, Jobbar åt Pontus Group
Pi Le, Souschef Ulriksdals Wärdshus
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Mer om Bocuse d'or Sverige 2017 går att läsa i Gastronomi Sveriges pressmeddelande>>

Josephine Edberg