Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • GULD till Svenska Juniorkocklandslaget i Culinary Olympics
2020-02-19 | Nyhet

GULD till Svenska Juniorkocklandslaget i Culinary Olympics

Under onsdagen hölls den avslutande prisceremonin i Culinary Olympics i Stuttgart. Efter guldplaceringar i både ”Varma Köket” samt ”Buffén” korades det Svenska Juniorkocklandslaget till vinnare i den prestigefyllda tävlingen Culinary Olympics.

Den 15 februari inledde Juniorkocklandslaget Culinary Olympics med att tävla i ”Varma Köket”, en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå som bäddade för en mycket bra känsla inför måndagens ”buffé”.

Under eftermiddagen den 17 februari gick laget in i köket igen för att på fem timmar tillaga olika varianter av finger food, ett bufféfat, samt en varmrätt och dessert för 12 gäster. Laget levererade sina tävlingsuppgifter helt enligt den plan som satts upp av lagledare Peter Jelksäter och Coach Lindor Wink där man lagt stort fokus på både samarbete och smakupplevelser. Även i momentet Buffén placerade sig det Svenska Juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.

Inför dagens prisutdelning berättade Peter Jelksäter: ”Vi är absolut där vi vill vara, på guldnivå i de båda momenten. Norge, Schweiz och Kanada har sett starka ut, men med våra fantastiska svenska råvaror tror jag att den goda smaken avgör till vår fördel”.

Helt riktigt fick det Svenska Juniorkocklandslaget högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst. Det Svenska Juniorkocklandslaget vann Culinary Olympics både 2012 och 2016

Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan! Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl som i löpspåren och i köket. Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från, team-work, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är Svensk Gastronomi och är så stolta för att få att visat upp våra svenska råvaror på detta sätt.  Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira, avslutar Peter Jelksäter.

Det Svenska Juniorkocklandslaget består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund.