Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2021-11-09 | Nyhet

Fortsatta utmaningar i leveranskedjorna

Som tidigare kommunicerats upplever vi på Menigo, liksom vår bransch och hela samhället, fortsatt störningar i leveranskedjorna, vilka dessvärre påverkar tillgängligheten av varor negativt.

Det är främst bristen på råvaror/insatsvaror och transportkapacitet som är de största utmaningarna, men även rörligheten och tillgången av arbetskraft som begränsas av fortsatta restriktioner globalt. 

Påverkan spänner brett över olika kategorier och olika produkter. På Menigo är vi hårdast drabbade av störningarna på restaurangutrustning och importerad alkohol.  Vi arbetar intensivt och proaktivt tillsammans med befintliga och nya leverantörer och transportörer i syfte att förbättra situationen, men bedömningen just nu är att störningarna kommer att hålla i sig resten av året. Exempel på åtgärder som vi vidtagit är att ta in alternativa leverantörer och produkter. Högre säkerhetslager samt säkrad transportkapacitet. 

För dig som kund innebär det framförallt att dina önskade varor temporärt kan ta slut, och att det kan bli längre kötider till vår kundservice. Vi gör vårt bästa för att alltid kontakta dig innan leverans om eventuella avvikelser eller ersättningsalternativ. 

 För att underlätta situationen, ber vi er om hjälp att tänka på följande: 

  • Lägg din order så tidigt som möjligt 
  • Ha uppsikt på er webborder, om det finns artiklar som föreslår annat leveransdatumpga den varierande tillgängligheten 
  • Var flexibel att välja alternativa ersättningsprodukter om er önskade vara förtillfället inte finns på lager.

Då vi också har utmaningar med brist på rullburar, vill vi påminna er om att mejla till bur@menigo.se om ni har burar, eller mellanlägg till burar, som inte ännu blivit upphämtade, så hämtar vi inom de närmsta dagarna. Tack för att ni frigör burar från last, och därmed underlättar för upphämtning. 

Vi hoppas ni har förståelse för rådande situation och att det inte innebär för stora utmaningar i er vardag. Tack för ett gott samarbete.