Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2019-06-14 | Mässor & Event

Finalisterna till Årets Kock 2019 klara!

Under två spännande dagar grillades de 24 kvaldeltagarna i flera olika moment. Vid en ceremoni på Restaurangakademien, presenterades så 8 starka finalister.

Under två spännande dagar på Stockholms Restaurangskola grillades de 24 kvaldeltagarna i flera olika moment. Dag 1 fick kandidaterna laga sin kvalrätt, dvs den rätt de ansökt med till tävlingen. Bland annat smak, råvaruhandlag och teknik bedömdes.  Efter dag 1 gallrades 16 kandidater ut att delta under dag 2. Dag 2 innehöll både råvarukunskap och en hemlig råvarukorg, och vid dagens slut räknades samtliga poäng ihop.  Vid en ceremoni  på Restaurangakademien, presenterades så 8 starka finalister.  

Lineupen vid tävlingarna i höst består av en spännande mix av både veteraner och nykomlingar i Årets Kocksammanhang. Martin Moses vann silverplaketten i fjol, bara ett poäng bakom vinnaren David Lundqvist. Alexander Sjögren har två bronsmedaljer i bagaget från 2008 och 2009. Även Jonas Lagerström och Lars Niklasson har deltagit i finaler tidigare. Vi på Menigo är stolta sponsorer av tävlingen, och ser nu fram emot tävlingen den 12-13:e september.

FINALISTER 

Alexander Sjögren
Restaurant Mutantur, Malmö,

Christian Siberg
Swedish Taste Stockholm, Stockholm

Daniel Müllern
Unilever Food Solutions, Ystad

Jonas Lagerström
Etoile, Stockholm

Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm

Louise Johansson
Taste by Louise, Kungälv

Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg

Ola Wallin
SK Mat & Människor, Göteborg

"Intressant att se ett sånt tävlingsmässigt erfaret startfält, samtidigt som det smyger sig in några i tävlingssammanhang mindre erfarna kockar. Det ska bli fantastisk spännande att se vad som kommer att hända under finalen, inte minst med den första uppgiften som de fått, att stoppa korv."

Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor (*ej i bild)