Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2021-09-28 | Nyhet

Team Sweden prisade i Bocuse d’Or

Vid en prisceremoni i Lyon under måndagskvällen korades vinnarna i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Sverige, med Sebastian Gibrand, tog en femteplats och pris för bästa Take-away.

Sebastian Gibrand är kocken med spektakulära upplägg och innovativa smaker. De senaste åren har hans meritlista fyllts med välrenommerade utmärkelser. 2019 kammade han hem silvermedalj i världsfinalen i Bocuse d´Or, samma år lyckades ta hem segern i Kockarnas Kamp på TV4 och tog sig an det herdesfulla uppdraget som ansvarig kock för Nobelmiddagen. Ny fylldes den långa meritlistan på med ytterligare en topplacering i Bocuse d'Or. Tillsammans med Commis Jakob Persson stod de för en stark insats i Lyon med pris för bästa Take-Awaylåda och en femteplats av totalt 21 nationer i finalen.

Menigo är stolt samarbetspartner till Bocuse d’Or Team Sweden där Menigo Färskvaruhallen har en viktig del i att leverera de bästa råvarorna till träningsköket. I tätt samarbete har vi fått förmånen att arbeta med landets främsta inom gastronomin inför tävlingen 2021 och en ära att få heja fram laget på plats i Lyon.

Tävlingen Bocuse d’Or arrangeras vart annat år i Lyon, där framlidne grundaren av tävlingen, Paul Bocuse, hade sin hemvist. Tävlingen anses vara den mest prestigefyllda matlagningstävlingen av alla. Endast en svensk har tidigare vunnit tävlingen – Mathias Dahlgren 1995.

4_takeaway.jpg Fatet_monterat_1.jpg Hela rtten fatpresentationen.jpg
Take-Away tallrik Tallrik Fjäderbladsbog


”Force of nature”

Team Sweden’s presentation till Bocuse d’Or under söndagen. Inspirerade av vår bransch som alltid hittar vägar att hantera alla tuffa utmaningar. Recepten är inspirerade av alla kockar som har visat på nya möjligheter, varit kreativa och anpassat sig till en ny situation samt hittat alternativa vägar att laga mat och leverera den.

Tävlingen går ut på att under fem timmar och 35 min laga tre olika rätter och presenteras för en jury. Huvudråvaran för året är Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Rätten ska serveras med tre vegetariska garnityr varav ett ska vara ragu. Tallrikstemat i år är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. I varmrätten ska även räkor ingå. Alla tre rätter presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda som respektive team själva ansvarar för att ta fram.