Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • Andreas Stenberg kliver in som arbetande ordförande i Bocuse d’Or Sweden
2022-12-14 | Nyhet

Andreas Stenberg kliver in som arbetande ordförande i Bocuse d’Or Sweden

Andreas Stenberg, tidigare VD för Årets Kock, har ett nytt prestigefullt uppdrag inom svensk gastronomi. Från 1 februari kliver han in som ny arbetande ordförande i Commercial Board för Bocuse d’Or Sweden.

Andreas primära uppdrag blir att utveckla strukturen och partnerskapen runt satsningen för Bocuse d'Or Sweden framåt.

Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del i vidareutvecklingen av den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Genom mitt nätverk och tidigare erfarenhet ska jag verka för att det svenska teamet får samma stöttning och förutsättningar inför tävlingen som teamen i de nordiska grannländerna haft, säger Andreas Stenberg.

Tommy Myllymäki, president i den svenska Bocuse d’Or-satsning och del i den internationella juryn välkomnar Andreas: jag och Andreas känner varandra väl sedan tiden då han var VD för Årets Kock och jag var Juryordförande. Det känns därför mycket bra att han nu blir en del av Bocuse-teamet. Jag vet att vi tillsammans kommer att kunna lyfta den svenska satsningen ytterligare, med det självklara målet att ta hem VM-guldet.

Utöver detta fortsätter Andreas att utveckla Restaurangakademiens verksamhet tillsammans med VD Jesper Johansson. I oktober 2021 tog Restaurangakademien över den svenska satsningen av Bocuse d’Or. Finalen för 2022/23 i Lyon går av stapeln i januari med kocken Jimmi Eriksson i spetsen.

Restaurangakademien är ett helägt dotterbolag inom Menigo-koncernen.