Logga in
Hällestadutdelning

Nyskaparstipendiet

Med Menigos Nyskaparstipendium vill vi inspirera och prisa svenska mathjältar. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

 

- Vi vill lyfta Sveriges mathjältar med Nyskaparstipendiet, eldsjälar som som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten. Det är dessa människor och företag som bidrar till att utveckla svensk matproduktion och svensk gastronomi, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror på Menigo.

 

Nomineringstiden öppen 1 januari - 16 april

Känner du till en nyskapande producent som du vill nominera till Nyskaparstipendiet? Nomineringen är öppen från 1 januari till 16 april. Använd formuläret på den här sidan för att nominera din favorit.

 

Vägen till Nyskaparstipendiet

Vem som helst får nominera en nyskapande producent. Nomineringen håller öppet under årets första månader.

 

När nomineringen stängt gås alla nomineringar igenom av ett team bestående av våra färskvaru- och produktspecialister på Menigo. Dessa väljer ut tio stycken delfinalister som sedan lämnas vidare till vår expertjury, som i sin tur väljer tre finalister varav en vinnare av årets Nyskaparstipendium.

 

Expertjuryn som slutligen avgör vem som får stipendiet består av Jimmie Eriksson, Jonas Lundgren, Hanna Halpern, Susanne Liljenberg, Alexander Sjögren och Thomas Palmqvist.

 

Jimmi -Eriksson -nyskapJonas -lundgren -nyskapHanna -halpern -nyskapSusanne _liljenberg -nyskapAlexander Sjogren NyskapThomas -Palmqvist -nyskap

 

Historia & kuriosa kring Nyskaparstipendiet

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet 2o12 för att inspirera och prisa svenska mathjältar. Priset tilldelas den person som genom kreativitet och innovation skapat en ny produkt, förnyat en befintlig produkt eller hittat ett nytt användningsområde för en råvara.

 


Tidigare stipendiater:

2016 Hällestadsvamp

2015 Catxalot

2014 Malmö Vinägerfabrik

2013 Ängsholmens Gårdsmejeri

2012 Warbro KvarnTill toppen

Nominera en nyskapande matproducent

Nominera en nyskapande matproducent