Logga in
2017-07-14, Reportage

I glaset till grillat

På KOL & Cocktails hamnar inte bara kött och fisk utan även bröd, frukt och grönsaker på grillen. Vin- och öllistan är anpassad till just grillade rätter, och cocktailmenyn uppmanar gästerna till att prova något nytt.

På Södra hamngatan i Helsingborg hittar du restaurangen tillika baren KOL & Cocktail, där drygt 1000 middagsgäster och 500 lunchgäster äter sig mätta varje vecka. Baren är inredd i en industriell vintagestil och restaurangen bjuder på mjukare, varmare val vad gäller både färg och form.

 

Grillvänlig dryckesmeny

KOL & Cocktails satsar på ett varierat utbud av viner och öl för att passa den breda menyn.

- När det gäller rött vin har vi till exempel Catapult shiraz som är genomgående bra till grillade rätter. De är framtaget av australiensare och de vet ju vad de gör på grillområdet, säger Matthias Åhsen, dryckesansvarig på KOL & Cocktails.

 

Vill testa nytt

En del av KOL & Cocktails meny som inte paras med maten utan helst ska avnjutas före eller efter middagen är deras cocktails. Här är ambitionen att få gästen att testa något nytt.

- Även klassiska cocktails får en ny twist hos oss – en Old fashioned blir en New fashioned och så vidare, berättar delägaren Michael Fogelqvist.

För att hålla sig uppdaterade på dryckesfronten kombinerar KOL & Cocktails ett löpande arbete med punktinsatser som engagerar och inspirerar personalen.

- Vi har vinprovningar och regelbundna möten med leverantörer för att få insyn i vad som är hett just nu. Sedan skickar vi nyckelpersoner på resor. Våra bartenders har till exempel precis varit i Holland på cocktailprovning.

 

Nu i Malmö

I mars öppnade KOL & Cocktails sin andra restaurang, i Malmö. Konceptet blir detsamma som i Helsingborg.

- Malmö har en spännande dryckeskultur, så vi kommer att se om det finns några lokala bryggerier som kan bidra till menyn, säger Michael.

imgimgimg